POČINJE SUĐENJE ZVICERU I DŽONIJU SA VRAČARA: Planirali da otruju svog vojnika u Spužu, obojica u bekstvu!
Foto: MUP Srbije Printscreen

specijalni sud u Beogradu

POČINJE SUĐENJE ZVICERU I DŽONIJU SA VRAČARA: Planirali da otruju svog vojnika u Spužu, obojica u bekstvu!

Crna Hronika -

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je završeno pripremno ročište pred početak suđenja u odsustvu Radoju Zviceru, vođi kavačkog klana, i Nikoli Vušoviću, zvanom Džoni sa Vračara, kao i desetorici pripadnika njihove kriminalne grupe, zbog sumnje da su pokušali da otruju muškaraca koji se nalazi u zatvoru u Crnoj Gori.

Radoje Zvicer
Radoje Zvicer foto: Printscreen, Shutterstock

Početak ovog suđenja zakazan je za 26. i 28. mart u isto vreme kada je zakazan početak suđenja u drugom postupku “vračarci” u kojem je Vušović označen kao vođa grupe, potvrđeno je Kuriru.

Sudija nije donela odluku o spajanju ovog predmeta sa “vračarcima”, što je predložilo Javno tužilaštvo za organizovani kriminal, te će odluku doneti vanraspravno veće.

Podsetimo, tužilaštvo tereti okrivljene da su nameravali da otruju Strahinju Savića dok je boravio u pritvoru u Spužu u Crnoj Gori. Inače, Savić je uhapšen zbog sumnje da je 2021. godine u Budvi spremao likvidaciju pripadnika škaljarskog klana.

Nikola Vušović
Nikola Vušović foto: Printscreen MUP Srbije, Privatna Arhiva

- Savić je, navodno, bio deo vračarske kriminalne grupe. Poslat je u Crnu Goru da učestvuje u likvidaciji visokopozicioniranog "škaljarca". Međutim, on je uhapšen sa osumnjičenim Lazarem Ilićem, pa im je plan osujećen. Tada se spekulisalo da je Savić navodno odlučio da progovori i da sarađuje sa nadležnima - podseća izvor.

Inače i okrivljeni Radoje Zvicer i okrivljeni Nikola Vušović, zvani Džoni sa Vračara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track