UŽAS! DILER IZ BELE CRKVE PRODAVAO DROGU MALOLETNICIMA: Tužilaštvo podiglo optužnicu protiv osumnjičenog, evo koja kazna mu preti
Foto: Shutterstock

vjt pančevo

UŽAS! DILER IZ BELE CRKVE PRODAVAO DROGU MALOLETNICIMA: Tužilaštvo podiglo optužnicu protiv osumnjičenog, evo koja kazna mu preti

Crna Hronika -

Više javno tužilaštvo u Pančevu podiglo je optužnicu protiv okrivljenog K. H. (34) iz Bele Crkve, zbog postojanja opravdane sumnje da je tokom leta 2023. godine do 14.11.2023. godine u Beloj Crkvi maloletnim licima neovlašćeno prodavao opojnu drogu marihuanu.

Kako se navodi u saopštenju nadležnog tužilaštva, osumnjičeni je prodavao drogu i to maloletniku (15) iz Kusića po gram na svaka dva do tri dana, a maloletniku (17) iz Bele Crkve deset puta po 1 ili 0,5 grama. Okrivljeni se tereti i da je dana 14.11.2023. godine u Beloj Crkvi neovlašćeno radi prodaje držao opojnu drogu marihuanu i to u ul. Zmaj Jovina u količini od 0,75 grama, a u ul. Hajduk Veljkova, na ulazu u prostor stare stočne pijace, u količini od 7,23 grama.

Okrivljenom se stavlja na teret da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga za koje je propisana kazna zatvora u trajanju od pet do petnaest godina.

Više javno tužilaštvo u Pančevu je u optužnici predložilo da Viši sud u Pančevu produži pritvor protiv okrivljenog zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva i osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Takođe je predloženo da sud okrivljenog kazni po zakonu, izrekne mu meru bezbednosti oduzimanje predmeta, oduzme mu imovinsku korist pribavljenu krivičnim delom kao i da ga obaveže na plaćanje troškova krivičnog postupka.

Bonus video:

00:50

Uhapšen diler u Beogradu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track