UBICA IZ TRŽNOG CENTRA NIŠANIO I VUKOTIĆA: Kraljevčanin bio plaćenik kavačkog klana, Skaj otkrio detalje: "OVAJ MALI JE LAPRDAO!"
Foto: Printscreen, Privatna Arhiva

detalji iz optužnice

UBICA IZ TRŽNOG CENTRA NIŠANIO I VUKOTIĆA: Kraljevčanin bio plaćenik kavačkog klana, Skaj otkrio detalje: "OVAJ MALI JE LAPRDAO!"

Crna Hronika -

Kraljevčanin Lazar Ilić (26) koji je osuđen na pet godina zbog pokušaja ubistva Marka Ljubiše Kana, visokopozicioniranog pripadnika "škaljarskog klana" u januaru 2021. i osumnjičeni za ubistvo Aleksandra Šarca "Pink pantera" u TC "Ušće" u oktobru 2020, navodno je trebalo da likvidira i Jovana Vukotića, pokojnog vođu kotorskog klana.

Da je Ilić trebalo da učestvuje u egzekuciji Jovana Vukotića koji je inače, brutalno likvidiran u septembru 2022. u Istanbulu, navodi se u optužnici koju je podiglo podgoričko tužilaštvo protiv organizovane kriminalne grupe na čijem čelu je odbegli Radoje Zvicer i Slobodan Kašćelan, koji se nalazi u spuškom zatvoru.

Optužnica je, podsetimo, podignuta u aprilu 2023, a u njoj se između ostalog nalazi i Skaj prepiska između Zvicera i njegovih prljavih policajaca Ljube Milovića i Petra Lazovića, koji su ga u jednoj prepisci na tajnoj aplikaciji obavestili da je Lazar Ilić uhapšen i da je proveo dva sata sa inspektorom.

lazar ilić
lazar ilićfoto: Kurir

Radoju Zviceru 25. januara 2021. u popodnevnim satima na grupni čet gde se dopisuje sa Ljubom Milovićem, Petrom Lazovićem, Veljkom Belivukom i Markom Miljkovićem stiže poruka u kojoj se obaveštava da je policijski službenik Milorad Žižić obavio informativni razgovor sa uhapšenim Lazarom Ilićem, a poruke vezano za njegovo saslušanje sadrži dve glasovne poruke.

- Ovaj mali Ilić je malo laprdao tamo, a nije pominjao drugove, nikoga sa one strane. Pominjao je neke iz Rada, pominjao je da su mu nudili da ubije Jovicu, da je trebalo to na godišnjicu da se radi - glasio je početak prve glasovne poruke, koja se nalazi u optužnici koju je objavio portal Libertas.

nikola vušović, zvani džoni sa vračara, lazar ilić i radoje zvicer
nikola vušović, zvani džoni sa vračara, lazar ilić i radoje zvicerfoto: MUP RS

- Rekao je da nisu mogli da se organizuju. Inače, njih šestorica htelo je to automatima da uradi. Pominje da je trebalo da odradi Lazara (prim.aut. Lazara Vukićevića) onoga gore što je nestao iz Beograda i da se taj dan ne zna zašto odustalo od toga, i da je ubio Šarca (prim.aut. Aleksandra Šarca). Malo se otvorio tamo i pričao ovo sa Žižićem, pričao jedno dva sata.

Druga glasovna poruka odnosila se opet na saslušanje Lazara Ilića u PU Budva nakon hapšenja 22. januara te godine.

- Ne znam da li je prošla ova poruka, rekao je da je kod nekog druga gledao u kriptu i da mu je pokazao gde se on naježio, slike nekih momaka, kao Lazara (prim.aut. Lazara Vukićevića) i tako dalje. Da su valjda mučeni, ubijeni pa kako su mi kidali ruke, noge, masakrirali i da su ih posle toga potapali u neke kiseline i da ih kao ne može naći niko - glasila je druga poruka u grupnom četu.

jovanu vukotić ubijen pre dve godine
jovanu vukotić ubijen pre dve godinefoto: Privatna Arhiva

17. februara 2021. na grupni čet stiže poruka Zviceru koja glasi "za tebe" i to u vidu fotografije na kojoj je policijski zapisnik iz PU Budva. To je inače, zapisnik koji se odnosi na Kraljevčanina Strahinje Savića, koji je zajedno sa sugrađaninom Ilić učestvovao u pokušaju ubistva Kana u Budvi. Savić je kao deo ove kriminalne grupe 12. februara osuđen na četri godine zatvora.

- "Slabo se vidi brate", "Tako mi je poslato i još kad sa ovoga slikam loše ispadne" - ovo su poruke koje su pratile fotografiju policijskog zapisnika.

prljavi policajci ljubo milović i petar lazović
prljavi policajci ljubo milović i petar lazovićfoto: Screenshot/Libertas/SKY aplikacija, Printscreen

Podsetimo, kriminalnoj grupi na čelu sa Veljkom Belivukom i Markom Miljkovićem sudi se u Specijalnom sudu u Beogradu za sedam brutalnih likvidacija, među kojima se terete i za ubistvo Lazara Vukićevića. Inače, klan Belivuk-Miljković radio je kao beogradska ispostava "kavačkog klana".

Radoje Zvicer pored Belivuka i Miljkovića sarađivao je i sa "vračarskim klanom" čiji vođa je bio Nikola Vušović, zvani Džoni sa Vračara koji se nalazi u bekstvu. Vušovićevoj kriminalnoj grupi krajem marta počinje suđenje u beogradskom Specijalnom sudu i to zbog tri brutalne likvidacije - Šarca, Dragana Ristića Čađe i Aleksandra Halabrina.

Naime, "kavčani" su nekoliko puta već pokušali da likvidiraju Vukotića, a to im je za rukom prošlo 8. septembra 2022. kada su akcijom koordinisao Radoje Živković, rođak Radoja Zvicera i to sa dve kriminalne grupe iz Izmira i Istanbula. Vukotićeva glava tada je plaćena milion i po evra.

vukotić ubijen u turskoj, zvicer naručio ubistvo
vukotić ubijen u turskoj, zvicer naručio ubistvofoto: Privatna Arhiva, Shutterstock

- Mesecima su pripadnici klanova pratili Vukotića i članove njegove porodice. Kobnog dana Vukotić je sa porodicom bio u TC, koji se nalazi u drugom kraju Istanbula, kada je seo u kola i uputio se ka elitnom delu grada gde je živeo, maskirani egzekutori na motoru približili su se kolima, a potom rafalnom paljbom izrešetali su šefa kotorskog klana - podseća izvor i dodaje da su osumnjičeni uhapšeni 16. septembra, i da im se sada sudu u Istanbulu.

Odavno glavna meta klana

Ilić izrešetao Šarca u TC

Lazar Ilić je, kako se navodi u optužnici koje je podiglo Javno tužilaštvo za organizovani kriminal u Beogradu, 9. oktobra 2020. maskiran sa kačketom na glavu i hiruškom maskom preko lica ušao je u garažu TC "Ušće" gde mu je prethodno dojavljeno da se Šarac nalazi. Egzekutor je čekao Šarca, a kada se on pojavio u blizini svog blindiranog automobila, koji je navodno, dobio od "škaljarskog klana" izvadio je pištolj i sasuo kišu metaka u Šarca, koji je devet dana kasnije preminuo od zadobijenih povreda.

aleksandra šarca prema optužnici namestio prijatelj nikola kačarević, suprug starlete tamare đurić
aleksandra šarca prema optužnici namestio prijatelj nikola kačarević, suprug starlete tamare đurićfoto: ATAImages, Privatna arhiva

- Ilić je nakon likvidacije pobegao u nepoznatom pravcu, ali je za sobom ostavio brojne tragove pomoću kojih je utvrđeno da je on egzekutor - podseća izvor i dodaje da su Ilića snimile nadzorne kamere u TC, gde je između ostalog prepoznat i po specifičnom hodu.

Inače, prema toj optužnici Šarac je na metu kriminalne grupe odavno, pa se sumnja da je njen zet Nebojša Marković koji je ubijen 2019. samo kolateralna šteta, i da je zapravo glavna meta bio Aleksandar Šarac.

Bonus video:

02:39

UBIJENI VUKOTIĆ SARAĐIVAO SA TURSKOM MAFIJOM? Dokazi iz telefona najveća misterija likvidacije EVO ŠTA JE SADA SA NJIMA!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track