"BRATE, UMALO DA SE ŠLOGIRAM, RATOMIR TRAŽI KONOPAC!" Poruke o Popaju i konopcu izvedene kao dokaz na suđenju Šariću
Foto: Nemanja Nikolić

"BRATE, UMALO DA SE ŠLOGIRAM, RATOMIR TRAŽI KONOPAC!" Poruke o Popaju i konopcu izvedene kao dokaz na suđenju Šariću

Crna Hronika -

Suđenje Darku Šariću i ostalim optuženima za pokušaj diskreditacije i planiranje ubistva Nebojše Joksovića, koji je bio svedok saradnik u postupku za šverc kokaina, danas je nastavljeno pregledanjem presretnutih Skaj poruka koje je Javno tužilaštvo za organizovani kriminal predložilo kao dokaz.

U prvoj poruci od 12. maja 2020. koja je izvedena kao dokaz nepoznata osoba šalje poruku "Popaj je dobio sina sa Lanom, pa čestitaj", a potom je izvedena i poruka od 17. avgusta 2020. u kojoj nepoznata osoba navodi "Juče se porodila".

Lana Popović, supruga Darka Šarića, podsetimo, porodila se 11. maja 2020. i juče je kao dokaz izveden iz matične knjige rođenih za sina kog je rodila.

Advokati Darka Šarića, Marko Janković i Dalibor Katančević javili su se za reč tvrdeći da je druga poruka "juče se porodila" dokaz da se ne radi o Šariću i optuženima.

- Imamo poruku od 17. avgusta "juče se porodila", znači ispada 16. avgusta. Hoće centrala da pogreši jednom ali ne sto puta, očigledno je da su poruke menjane - rekao je Janković.

Katančević je naveo da je reč o komunikaciji dve nepoznate osobe, koja "ništa ne dokazuje".

- Ovo vreme koje je navedeno u obrazloženju optužnice je greška, omaška - rekao je tužilac osvrćući se na datum 17. avgust.

Arhivska fotografija
Arhivska fotografijafoto: Zorana Jevtić

Kao dokaz pred sudom izvedene su i poruke od 25. aprila 2020. za koje tužilaštvo u optužnici tvrdi da su dokaz da je Darko Šarić u pritvoru Specijalnog suda koristio Skaj telefon, i da su ga nepoznate osobe koje su se dopisivale oslovljavale sa Ratomir.

- Brate, umalo da se šlogiram, javnio mi Džej da mu je Ratomir tražio da mu pošalje konopac.

- Pišem Ratomiru i pitam ga sta radi i zašto će mu konopac i on mi kaže da je morao da pere veš i da ga osuši.

Advokati Dalibor Katančević i Marko Janković naveli su da su "poruke fikcija" i da niko ne zna na koga i šta se odnose, niti ko ih je razmenjivao.

U sudnici su izvedene i poruke za koje tužilaštvo tvrdi da se odnose na podnošenje krivičine prijave biznismena Gorana Nikolaševića, posle paljenja njegovog automobila u Loznici. Nikolašević je, podsetimo, prijavio policiji da mu je džip zapaljen po nalogu svedoka saradnika Nebojše Joksovića, a zbog toga je u policiji izjavu dao Dalibor Ristić.

U porukama koje su izvedene, navodi se:

- Brate moj, kaže mi Sima da su sinoć Dabu doveli iz Loznice da ga saslušaju u SBPOK.

- Nije još video izjavu a Bili kaže da su mu rekli da je top izjava.

- Nije bitno da li je dao sinoć, ili danas važno je da je rekao istinu.

- Sigurno je top izjava, čim se ovolika frka digla.

U porukama koje su danas izvedene u sudnici, sagovornici razmenjuju poruke i o tome da znaju da ih je "policija stavila na mere", i da znaju da ih "dvojica početnika prate", ali i da su kasnije skinuti sa tih mera jer "nema ništa".

Pritvor

Duško Šarić nudi jemstvo i traži kućni pritvor

Branioci Duška Šarića, rođenog brata Darka Šarića, koji se predao 4. januara srpskom pravosuđu, advokati Dalibor Katančević i Radoslav Baćović zatražili su od suda da mu se pritvor ukine i zameni blažom merom, kao i da sud prihvati jemstvo u visini od 800.000 evra u nepokretnosti, kao garanciju da će se redovno odazivati pozivima suda.

- Treba ceniti činjenicu da se dobrovoljno predao i da je dao obećanje da će se redovno odazivati pozivima - rekao je Baćović.

Ukidanje pritvora i blažu meru, predložio je i branilac optuženog Milana Vučinića, koji se predao istog dana kada i Duško Šarić. Tužilac se usprotivio ovim predlozima, a sudija je saopštio da se u "ovom momentu predlog odbija".

Bonus video:

00:32

DARKO ŠARIĆ PRVI PUT U JAVNOSTI POSLE HAPŠENJA: Oči u oči sa svedokom saradnikom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja