PUNA KAO BROD! DVOJNICA SRPSKE SNAJKE IZ KOLUMBIJE ZARAĐIVALE ENORMNE SUME! Tone kokaina slala srpskoj mafiji, glumila BIZNIS ženu
Sonja i Aura, Foto: Prinstcreen

šverc droge

PUNA KAO BROD! DVOJNICA SRPSKE SNAJKE IZ KOLUMBIJE ZARAĐIVALE ENORMNE SUME! Tone kokaina slala srpskoj mafiji, glumila BIZNIS ženu

Crna Hronika -

Uhapšena La Madrina, šefica balkanskog kartela, godinama glumila bogatu agenticu za nekretnine iz Amsterdama, a zapravo rukovodila enormnim pošiljkama kokaina

Kuma balkanskog kartela Aura Jazmin Kastro Ruzim (47), koja je nedavno uhapšena u Medeljinu u Kolumbiji, prema sumnjama istražitelja mesečno je zarađivala neverovatna 73 miliona evra od šverca kokaina iz Kolumbije u Evropu!

Kako je Kurir pisao, Aura Kastro, koja je prema tvrdnjama kolumbijskih medija tone droge slala srpskoj mafiji, neverovatno fizički, ali i po životnoj priči podseća na zemljakinju Sonju Suarez Gomez (47) koja je lakše povređena u eksploziji džipa u Novom Beogradu u kojoj je u septembru 2020. poginuo njen dečko Strahinja Stojanović.

Neverovatna sličnost Aure i Sonje
Neverovatna sličnost Aure i Sonjefoto: Polizia Colombia

Razgovor u donjem vešu

Kolumbijski mediji objavili su da se identitet koji je uhapšena Kuma koristila poslednjih godina, još utvrđuje. - Aura Kastro je, kao i čuvena Grizelda Blanko, imala nadimak La Madrina (Kuma). Preživela je pet bombaških napada, a onda se i sama naoružala raketnim bacačima koji su nađeni kod pripadnika njene kriminalne grupe koji su uhapšeni u Holandiji. Na policijskim fotografijama se vidi kako specijalci upadaju u njenu kuću i stavljaju joj lisice na ruke ispred televizora veličine bioskopa i statue Svete Marije - preneli su kolumbijski mediji.

Putovanja Sonja u istim gradovima kao Aura Sonja Suarez Gomez je do ubistva Strahinje Stojanovića u Beogradu bila aktivna na društvenim mrežama. Interesantno je da je imala iste maršrute putovanja kao uhapšena La Madrina. Objavljivala je fotografije iz Roterdama, Madrida, sa Ibice i iz Majamija, ali i fotografije s Kopaonika, Zlatibora i Beograda. Na saslušanju je izjavila da je Strahinja znao da ona objavljuje njihove fotografije i da mu to nije smetalo. Posle saslušanja je napustila Srbiju i od tada se retko oglašava na društvenim mrežama.

Uhapšena saradnica srpske mafije, koja je, kako navode, "šef svih šefova" kada je u pitanju trgovina kokainom iz Kolumbije, sa policijom je opušteno razgovarala u donjem vešu pre nego što je sprovedena u pritvor.

- Ona je označena kao šef međunarodne organizacije za trgovinu drogom. Sumnja se da je poslala stotine tona kokaina u Evropu u kontejnerima brodova. Uhapšena je po crvenoj Interpolovoj poternici Holandije zbog trgovine drogom i pranja novca. Ona je glavni čovek čuvenog vođe kartela de Golfo, koji je uhapšen 2021. i prošle godine u Americi osuđen na 45 godina zatvora. Kao njegova desna ruka, nastavila je saradnju sa balkanskim kartelom, zbog čega je i došla u sukob da delom srpske mafija. Čovek koji se predstavlja kao Milan, navodno je pet puta pokušao da je ubije u bombaškim napadima u Evropi, i ona je pre tri godine pobegla u Kolumbiju.

1 / 7 Foto: Printscreen/Instagram

Njena zemljakinja, Sonja Suarez Gomez, koja je od 2019. bila u ljubavnoj vezi sa Strahinjom Stojanovićem koji je bio dobro poznat u kriminalnim krugovima, imala je gotovo identičan životni put.

Dvostruki život Aura glumila poslovnu ženu Aura Kastro Ruiz se, kako navode mediji, do 2003. trudila da vodi miran i povučen život i bila je udata za državljanina Holandije. Preko njega, navodno je uspela da izgradi imidž poslovne žene koja se bavi nekretninama i njih dvoje su, prema navodima holandskih medija, bili vlasnici nekoliko kompanija koje su se bavile trgovinom nekretnina. Međutim, 2007. postali su akteri velike afere u kojoj je otkriveno da su vlasnici preko 200 nekretnina u vrednosti od preko 130 miliona evra, za koje je utvrđeno da je za renoviranje korišćen azbest štetan po ljudsko zdravlje. Njen muž je tada postao predmet istrage i navodno je pobegao na Tajland, a ona je nastavila da vodi mrežu šverca kokaina iz Kolumbije.

Nerazdvojna sa Stojanovićem

- Ona je kao svedok saslušana posle ubistva Stojanovića i tada je ispričala da je Stojanovića upoznala na žurci u Madridu 2019. i od tada se praktično nisu razdvajali. Tvrdila je i da se Stojanović bavio legalnim biznisom, da je imao auto-plac i da su puno putovali - podseća sagovornik Kurira. Interesantno je da je Sonjina dvojnica La Madrina prvi put hapšena 2003, upravo kada je iz Madrida doletela u Kolumbiju.

- Policija je tada kod nje našla 200.000 evra, a novčanice su bile zalepljene za kaiš. Pred sudom je tvrdila da je agent za nekretnine u Holandiji, da je veoma bogata jer ona i njen muž imaju na desetine stanova u Amsterdamu i da je novac donela kako bi investirala u Kolumbiju. Branila se da je nameravala da otvori restoran ili kafeteriju u rodnoj Kolumbiji, gde joj žive majka i sestra - preneli su mediji. Sud je, međutim, ove navode odbacio i osudio je na 72 meseca zatvora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track