TUŽITELJKA BOJANA SAVOVIĆ OPET U CENTRU SKANDALA! Nije naložila obdukciju nakon što su umrla 2 pritvorenika u Centralom zatvoru
Foto: screenshot

TUŽITELJKA BOJANA SAVOVIĆ OPET U CENTRU SKANDALA! Nije naložila obdukciju nakon što su umrla 2 pritvorenika u Centralom zatvoru

Crna Hronika -

Tužiteljka Bojana Savović našla se u centru još jednog skandala i to pre nedelju dana. Naime, na njenom dežurstvu u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu preminula su dva pritvorenika koja su bila u specijalnoj zatvorskoj bolnici Centralnog zatvora u Beogradu.

Savovićeva nije naložila obdukciju i ako je u obavezi bila da to uradi. Prema navodima Novosti, sa Instituta za sudsku medicinu i iz pravosuđa rekli su da se tako nešto nije dogodilo nikada.

tužiteljka bojana savović
tužiteljka bojana savovićfoto: screenshot

- Pravilo je da se lica koja su lišena slobode i koja se nalaze u pritvoru nalaze u posebnom režimu i u slučaju da neko premine, dežurni tužilac daje nalog da se obavi obdukcija sa toksikologijom kako bi se utvrdio uzrok smrti. Takva praksa je bila ustanovljena od strane još istražnih sudija a kada se prešlo na tužilaćku istragu od 2013. to je bilo pravilo. Zašto nije naložena obdukcija biće najverovatnije pitanje za disciplinske organe tužilaštva - navodi izvor Novosti.

Da podsetimo, Bojana Savović je javnosti postala poznata kao tužiteljka koja je koristila službeno vozilo tužilaštva za organizovani kriminal kojim je upravljao njen suprug zaposlen kao vozač u Tok-u, koji ga je koristio mimo posla za privatne svrhe. Savovićeva se ne retko hvalila dobrim kontaktima u stranim ambasadama i da joj niko ništa ne može zato što je članica Ceprisa i Proglasa.

centralni zatvor
centralni zatvorfoto: Printscreen/Google Earth

- Nakon ove zloupotrebe vozilo je njenom suprugu oduzeto, a ona se priključila političkom pokretu Proglas. Njena izjava na političkim tribinama kao sto su "car je go" pozivanje na blokadu puteva, nazivanje pojedinih medija režimskim i to sa pozicije javnog tužioca izazvalo je osudu struke. Nažalost, dok ne prorade disciplinski organi tužilaštva ovakvo ponašanje, bez sankcionisanja dovešće do totalne devastacije vladavine prava - naš izvor Novosti.

(Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track