MUŽ NESTALE ANE KNEŽEVIĆ POVUKAO ŠOK POTEZ Novi detalji nestanka srpske snajke: David RASPRODAO IMOVINU, oglasio se njegov advokat
Foto: Printscreen/Društvene mreže

MUŽ NESTALE ANE KNEŽEVIĆ POVUKAO ŠOK POTEZ Novi detalji nestanka srpske snajke: David RASPRODAO IMOVINU, oglasio se njegov advokat

Crna Hronika -

Ana María Knežević Henao još uvek nije pronađena. Zajednička istraga španske nacionalne policije i FBI-ja o slučaju nestale žene koja je, prema indicijama, oteta iz svog stana u Madridu noći 2. februara, otkrila je tragove kriminalne aktivnosti, zbog čega je slučaj prebačen na sud za nasilje nad ženama.

Njen suprug David, od kojeg je pokušavala da se razvede i koji je takođe njen partner u tehnološkoj firmi u Floridi, odbio je da prođe poligrafski test ili detektor laži koji mu je ponudila američka federalna agencija, tvrde izvori upoznati sa istragom, za CASO ABIERTO, kanal za istraživanje i događaje španskog medijskog konglomerata Prensa Ibérica.

1 / 7 Foto: Printscreen/X@BrianEntin

Ana Marija, žena američkog porekla od 40 godina, preselila se u Madrid krajem 2023. godine. Angažovala je advokata u Floridi, gde je živela, kako bi započela postupak razvoda od svog muža, sa kojim je bila u braku 13 godina i s kojim je osnovala veoma uspešnu tehnološku kompaniju. 2. februara je neko došao u njen stan u Madridu i, prema glavnoj hipotezi istražitelja, prisilno je odvedena.

Mobilni telefon i tablet

U stanu su ostale sve stvari žene osim njenog mobilnog telefona i tableta. Sutradan, dve njene prijateljice primile su poruke na engleskom i španskom jeziku u kojima im je saopštila da je upoznala osobu i da odlazi s njim na nekoliko dana na imanje u blizini Madrida, ali sa veoma lošim mobilnim signalom.

Ana Knežević
foto: Printscreen/Društvene mreže

Ni prijateljice, ni porodica, ni istražitelji ne veruju da je te poruke zaista napisala Ana Marija, već da ih je napisao njen otmičar, verovatno kako bi dobio vreme za bekstvo.

Nekoliko sati pre nestanka, muškarac koji je nosio kacigu skrivajući svoje lice, poprskao je sprejom kamere sigurnosnog sistema interfona i lifta na ulazu u zgradu gde je Ana Marija živela.

Ana Knežević
foto: Printscreen/Društvene mreže

15 miliona dolara

Istraga je obuhvatila mali krug prijatelja koje je Ana stekla u Madridu nakon dolaska. Takođe, istraživalo se da li je mogla upoznati nekoga neposredno pre nestanka. Njena porodica prijavila je slučaj u Sjedinjenim Američkim Državama. Pre toga, kontaktirao je Anin muž, koji je rekao da ništa ne zna o tome gde se nalazi njegova supruga i partnerka u kompaniji, koja ima imovinu procenjenu na oko 15 miliona dolara.

Tada se FBI pridružio istrazi kako bi pokušao da pronađe Anu i predložio mužu, prema izvorima iz slučaja, da se podvrgne poligrafskom testu, što je on navodno odbio. Poligrafski test je priznat u nekim saveznim državama, poput Floride, gde je Ana živela, ali osumnjičeni ili bilo koja osoba od interesa u slučaju mora dobrovoljno pristati da se podvrgne istom.

Ana Knežević
foto: Printscreen/Društvene mreže

Prodaja imovine

Federalni američki policajci takođe su otkrili da je veliki deo imovine kompanije Anu Marije i njenog supruga prodat u poslednje vreme, neke čak nakon nestanka žene.

Muž nestale je angažovao advokata koji, u izjavama datim raznim američkim medijima, ističe njegovu nevinost i tvrdi da je on bio u Srbiji, svojoj zemlji porekla, kada je njegova žena nestala. Što se tiče prodaje imovine, advokat tvrdi da je to dogovoreno sa ženom pre nekoliko meseci.

Kurir.rs/Blic/Elperiodico

Preneo: M. N.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track