PIJAN I DROGIRAN UPAO U APOTEKU, PA DRŽAO TAOCE: Podignuta optužnica protiv razbojnika iz Smedereva, i ranije ROBIJAO
Foto: Facebook, Privatna Arhiva

VJT SMEDEREVO

PIJAN I DROGIRAN UPAO U APOTEKU, PA DRŽAO TAOCE: Podignuta optužnica protiv razbojnika iz Smedereva, i ranije ROBIJAO

Crna Hronika -

Više javno tužilaštvo u Smederevu podiglo je optužnicu protiv E. S. (40) iz Smedereva koji se sumnjiči da je u januaru prvo pokušao da opljačka trafiku, ali ga je radnica oterala, da bi potom naoružan upao u apoteku i 15 minuta držao devet taoca, među kojima su bile tri radnice i dečak.

Podsetimo, kako smo tada pisali E. S. je u novembru prošle godine izašao sa dugogodišnje robije, a samo dva meseca kasnije naoružan je pokušao da opljačka trafiku, pa apoteku. Nadležno tužilaštvo oglasilo se saopštenjem:

tužilaštvo podiglo optužnicu protiv e.s. iz smedereva
tužilaštvo podiglo optužnicu protiv e.s. iz smederevafoto: Facebook, Privatna Arhiva

- Više javno tužilaštvo u Smederevu je nakon sprovedene istrage podiglo optužnicu protiv okrivljenog E. S. (40) iz Smedereva zbog postojanja opravdane sumnje da je dana 20. januara u večernjim časovima u Smederevu pod uticajem alkohola i psihoaktivnih supstanci učinio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i stavljanje u promet oružja ili eksplozivnih materija iz člana 348. stav 4 u vezi stava 1. Krivičnog zakonika u sticanju sa krivičnim delom razbojništvo u pokušaju iu člana 206. stav 1. Krivičnog zakonika u vezi sa članom 30. i razbojništvo iz člana 206. stav 1. Krivičnog zakonika a u vezi sa članom 60 Krivičnog zakonika - navodi se u saoptenju nadležnog tužilaštva.

drama tražila 15 minuta
drama tražila 15 minutafoto: printscreen Facebook

- Postoji opravdana sumnja da je okrivljeni kritičnog dana najpre pokušao da izvrši razbojništvo nad radnicom u kiosku, neovlašćeno noseći u ruci konvertibilno oružje - startno gasni signalni pištolj, kojim joj je pretio, međutim nije uspeo da uđe u isti jer je radnica držala vrata, a potom ih zaključala, nakon čega je otišao do obližnje apoteke, u kojoj su se nalazile radnice i mušterije, ušao unutra i uz pretnju pištoljem, iz koga je opalio nekoliko puta uzeo novac iz kase u ukupnom iznosu od 103.000 dinara.

pripadnici mup-a uspeli da savladaju naoružanog razbojnika
pripadnici mup-a uspeli da savladaju naoružanog razbojnikafoto: Printscreen Instagram/192_rs

Po predlogu tužilaštva okrivljenom je produžen pritvor, gde se nalazi počev od 20. januara iz razloga predviđenih članom 211. stav 1. tačka 3. i 4. Zakonika o krivičnom postupku, jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, kao i zbog uznemirenja javnosti koje može ugrožavati nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track