PONOVO ODLOŽENO SUĐENJE MIKI ALEKSIĆU: Optuženi vlasnik škole glume nije došao na ročište, evo šta je RAZLOG izostanka
Advokat Jugoslav Tintor, Foto: Stefan Stojanović/ Mondo

VIŠi SUD U BEOGRADU

PONOVO ODLOŽENO SUĐENJE MIKI ALEKSIĆU: Optuženi vlasnik škole glume nije došao na ročište, evo šta je RAZLOG izostanka

Crna Hronika -

Suđenje vlasniku škole glume Miroslavu Aleksiću, koji je okrivljen za više silovanja i polnih uznemiravanja, odloženo je i juče u Višem sudu u Beogradu zbog zdravstvenog stanja optuženog. U Višem sudu su se juče pojavili samo advokati i zastupnici optuženog Aleksića i njegovih žrtava.

Kako saznajemo, Aleksićev branilac sudiji je dostavio izveštaj lekara opšte prakse iz Doma zdravlja da optuženi nije sposoban da prati suđenje.

- Nastavak suđenja je zakazan za 12. april i 20. maj. Sudija je odredio i veštačenje, kako bi sudski veštaci na osnovu dokumentacije i pregleda utvrdili da li je sposoban da prati suđenje - potvrdio je za Kurir advokat Denis Bećirić, koji zastupa jednu od oštećenih devojaka.

Aleksiću se, da podsetimo, na teret stavlja da je više puta silovao četiri svoje učenice koje su u tom trenutku bile maloletne.

Miroslav Mika Aleksić
Miroslav Mika Aleksićfoto: Stefan Stojanović/ Mondo

Takode, prema optužnici, Aleksić se tereti i da je nad tri devojke izvršio nedozvoljene polne radnje zloupotrebom službenog položaja - svoje pozicije nastavnika glume.

Prva koja je skupila hrabrosti i prijavila silovanje i zlostavljanje policiji, bila je glumica Milena Radulović i ona je to učinila u januaru 2021. godine, a potom su to uradile i ostale devojke.

Suđenje Aleksiću odloženo je i na prethodnom ročištu 20. februara, a njegov branilac, advokat Zoran Jakovljević, rekao je da nje njegov klijent u prethodnom periodu imao dve teške hirurške intervencije

Zoran Jakovljević
Zoran Jakovljevićfoto: Stefan Stojanović/ Mondo

. Tada je tražio i da nastavak suđenja bude u maju, kada bi, prema prognozama lekara, Aleksić mogao da prisustvuje suđenju.

Branioci oštećenih, advokati Jugoslav Tintor i Irina Borović, kao i tužilac, usprotivili su se tada ovom zahtevu.

Irina Božović
Irina Božovićfoto: Stefan Stojanović/ Mondo

- U više navrata je suđenje odlagano zbog zdravstvenog stanja okrivljenog, a mi ne želimo da budemo ti koji ocenjuju njegovo stanje i sudimo o tome. Zato predlažemo medicinsko veštačenje - rekao je Tintor.

Mika Aleksić, suđenje Miki Aleksiću, Miroslav Mika Aleksić
foto: Stefan Stojanović/ Mondo

Ispred Palate pravde juče su se, kao i prilikom prethodnih ročišta, okupile žene koje su u rukama držale tranparente podrške žrtvama.

Kurir.rs

Bonus video:

00:34

MIKA ALEKSIĆ DOŠAO U PALATU PRAVDE SA DULETOM SAVIĆEM: Samo što je ušao u sudnicu, ročište već odloženo (FOTO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track