UHAPŠEN VOZAČ ZBOG SMRTI MOTOCIKLISTE IZ DŽORDŽA VAŠINGTONA: Bio drogiran kada je izazvao saobraćajnu nesreću?
Nastradali Aleksandar Karalić, Foto: Kurir, Privatna Arhiva

PRVO OSNOVNO JAVNO TUŽIILAŠTVO

UHAPŠEN VOZAČ ZBOG SMRTI MOTOCIKLISTE IZ DŽORDŽA VAŠINGTONA: Bio drogiran kada je izazvao saobraćajnu nesreću?

Crna Hronika -

Nemanja A. koji se sumnjiči da je "škodom" 14. marta u centru Beograda, u Ulici Džordža Vašingtona izavao saobraćajnu nesreću u kojoj je teško povređen motociklista Aleksandar Karalić (31), koji je juče preminuo, uhapšen je jutros po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu.

Mladić koji je bio na motoru, podsetimo, odmah je prebačen u bolnicu, ali je na žalost sedam dana kasnije preminuo.

Aleksandar Karalić
Aleksandar Karalićfoto: Privatna Arhiva

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je danas da je dežurni javni tužilac odmah po saznanju a je povređeni mladić preminuo dao nalog da se odredi zadržavanje osumnjičenom.

- Kako je osumnjičeni N.A. bio nedostupan državnim organima i nije moglo da mu se uruči rešenje o zadržavanju za istim je po nalogu dežurnog javnog tužioca raspisana i potraga, da bi danas, kada je lišen slobode osumnjičeni N.A. doveden u prostorije ovog tužilaštva radi saslušanja zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja - navodi se u saopštenju tužilaštva.

Kako se dodaje, Nemanja A. saslušan je danas u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu u prisustvu branioca, nakon čega je tužilaštvo sudiji za prethodni postupak predložilo da mu se odredi pritvor, s obzirom na to da je ranije osuđivan i prekršajno kažnjavan, odnosno da postoje okolnosti koje ukazuju da će u kratkom periodu da ponovi delo.

- U daljem toku dokaznog postupka ovo tužilaštvo će izvršiti sve potrebne provere, izuzeti eventualne snimke sa sigurnosnih kamera i izvesti raspoložive dokaze, te dati nalog da se odrade potrebna veštačenja, ispitati oštećene i eventualne svedoke očevice, te će u najkraćem roku biti doneta odluka o daljem postupanju, kao i odluka o budućoj stvarnoj nadležnosti - navodi se u saopštenju tužilaštva.

Iz Prvog osnovnog javnog tužilaštva podsećaju da se nesreća dogodila 14. marta oko 20 sati, kada je u Ulici Džordža Vašingtona došlo do sudara putničkog motornog vozila marke „Škoda“ model „Fabia“ kojim je upravljao osumnjičeni N.A. (23) i motocikla marke „BMW“ model „R1022“ kojim je upravljao oštećeni A.K. ( 31)

- Naime, na licu mesta odmah nakon nezgode vozači su testirani alkometrom te je utvrđeno da vozači nisu bili pod dejstvom alkohola, ali da je vozač N.A. kritičnom prilikom upravljao svojim vozilom pod dejstvom psiho-aktivnih supstanci, odnosno da je bio pozitivan na THC (kanabis), nakon čega je dežurni javni tužilac dao nalog da se od osumnjičenog N.A. na „Vojnomedicinskoj akademiji“, Odeljenju za toksikološku hemiju uzme krv radi analize eventulne alkoholemije kao i urin radi analize na prisutvo psihoaktivnih supstanci. Iz izveštaja o rezultatima toksikološko hemijske analize proizilazi da je u uzorku urina osumnjičenog N.A. dokazano prisustvo kanabinoida. Takođe, dat je nalog da se odradi obdukcija, kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti A.K. - navodi se u saopštenju tužilaštva.

Nakon ove saobraćajne nezgode, lekarska pomoć ukazana je oštećenom vozaču motocikla A.K. u Urgentnom centru Kliničkog centar Srbije, kojom prilikom su kod istog konstatovane teške telesne povrede.

Nesreća u Džordža Vašingtona
Nesreća u Džordža Vašingtonafoto: Kurir

Tužne vesti za Kurir je juče potvrdio Aleksandrov otac, nakon čega je obavestio da će se porodica i bliski ljudi od mladića oprostiti u subotu na Centralnom groblju.

- Sa neizmernom tugom javljam vam da je Aleksandar preminuo - rekao nam je Nenad, otac pokojnog mladića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja