NIKAD VIĐENE FOTKE! Prve slike Belivuka i njegovih vojnika iz Grčke! Koristili ŠEŠIRE, GLISER I KVADOVE "12 u glavu" (FOTO, VIDEO)
Veljko Belivuk, Foto: Zorana Jevtić, screenshot

UBISTVA u atini i na krfu

NIKAD VIĐENE FOTKE! Prve slike Belivuka i njegovih vojnika iz Grčke! Koristili ŠEŠIRE, GLISER I KVADOVE "12 u glavu" (FOTO, VIDEO)

Crna Hronika -

Istražitelji su prikupili dokaze protiv osumnjičenih za ubistva u Atini i na Krfu, a među njima je i obimna foto-dokumentacija, kao i presretnuti razgovori

Tokom istrage ubistva vođa škaljarskog klana Igora Dedovića i Stevana Stamatovića u januaru 2020. u Atini, kao i Alana Kožara i Damira Hadžića šest meseci kasnije na ostrvu Krf, grčki istražitelji došli su do novih dokaza - fotografija, snimaka sa sigurnosnih kamera i presretnutih poruka sa Skaja koje su pripadnici kriminalne grupe razmenjivali pre i posle likvidacije!

Kako su objavili grčki mediji, na fotografijama se vide pripadnici grupe kako uoči ubistva u Atini posećuju tržni centar za koji su imali informaciju da ga Dedović redovno obilazi. Kako navode, u tržnom centru su uočili mete, ali su "škaljarci" sa porodicama napustili objekat pre nego što su pucači stigli.

1 / 4 Foto: screenshot

Svedoci-saradnici u postupku protiv klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića ispričali su da je Belivuk lično po tržnom centru tražio "škaljarce".

- Našao sam iglu u plastu sena - rekao je jednog dana kad se vratio u stan. Navodno, nastavili su da prate "škaljarce" i kobne večeri 19. januara.

Svedočenje supruge

Igor Dedović znao da su ubice stigle?

Kako prenose grčki mediji, Igor Dedović je, prema svedočenju njegove supruge, najverovatnije znao da je u opasnosti.

- Supruga je svedočila da Igor s nekim razgovora telefonom i iz sadržaja razgovora koji je čula i onoga što je rekao shvatila je da je dobio informaciju da su "kavčani" poslali ubice da nađu njenog muža - prenose grčki mediji, navodeći da se Dedović skrivao od 2017, a da je u Grčku došao 2019. Prema njihovim navodima, jedan od saradnika kavačkog klana prvi put ga je uočio 5. decembra 2019. u restoranu, dok je sedeo sa Kožarom, koji je šest meseci kasnije ubijen na Krfu.

- Nedaleko od tog italijanskog restorana u kom su viđeni dželati su iznajmili kuću, a drugi pripadnik je potom u Grčku uvezao oružje, koje su prebacili u iznajmljeni stan.

Četvorica, među kojima su bili Ljubomir Lainović, koji je posle te likvidacije ubijen, Milinko Brašnjović, koji je uhapšen u Španiji, i još dvojica muškaraca, ušli su u restoran na Glifadi u kom su Igor Dedović i Stevan Stamatović večerali sa porodicama.

Dedović i Stamatović ubijeni u Atini
Dedović i Stamatović ubijeni u Atinifoto: Printscreen / Star.gr, Privatna Arhiva

- Ispričali su mi da su prvo u restoranu prišli pogrešnom stolu, a da je onda Brašnjović prvi prišao Dedoviću i da mu je "prosuo mozak u supu", a da je Lainović ubio Stamatovića - ispričao je svedok-saradnik Nikola Spasojević. On je naveo i da su im ispričali da je Stamatović skočio na pištolj, a da je "Dedović dobio odmah metak u čelo". Svedok-saradnik ispričao je i da su ostali članovi grupe pratili "uživo prenos na Skaju", a grčki mediji sada su objavili i poruke koje su razmenili pre i posle ubistva u Atini, ali i fotografije ubica kako prilaze restoranu, kao i fotografije kad posle zločina beže. Kako su naveli, pobegli su u iznajmljene stanove, a oružje su sutradan bacili u more.

- Nalazimo se u restoranu brze hrane. - Tamo da se nađemo - rekao sam. - Taj je restoran na 500 metara, ajde da se zaputimo odmah do kafane.

00:09

Osumnjičeni beže posle egzekucije u Atini

Kada su ubili Dedovića i Stamatovića, usledile su poruke u kojima su Lainović i Brašnjović javili vođama grupe da su "završili posao".

- Završili su.

- Gotovo je, momci, gotovo je, momci.

- Tako je, kume, tako je, kume.

- Dali smo im penal, brate moj.

- Idemo, kume, idemo.

- Dobiću infarkt, čekaj, polako, pada mrak. Da li se kuneš majci da je Lisac otišao?

- Da, da.

- Bacila se žena, nadam se da i ona nije pojela.

- 12 u glavu.

- Stamatović je skočio na pištolj, ali ga je L. dokrajčio stojeći.

- Prvi je M. oderao L. jednim hicem, S. mu je skočio na pištolj, a J. ga je upucao sa dva sa strane.

Panika zbog medija Inače, prema rečima svedoka-saradnika, posle prvog ushićenja, zavladala je panika jer su grčki mediji javili da su ubijena dva ruska državljanina, ali da je sve bilo rešeno "posle 10 minuta jer su od nekoga dobili potvrdu".

1 / 4 Foto: screenshot

Likvidacija na Krfu

Maskirali se šeširima i kačketima

Samo šest meseci pošto su Dedović i Stamatović ubijeni u Atini, 23. jula 2020. na ostrvu Krfu, ispred vile koju su iznajmili, ubijeni su i njihovi saradnici Alan Kožar i Damir Hadžić. Svedoci-saradnici na suđenju Belivukovoj grupi opisali su da su preko krtice, koju su imali u škaljarskom klanu, saznali da su Kožar i Hadžić na Krfu, a da su ih Spasojević i Belivuk, maskirani šeširima, tražili po plažama. Ispričali su i da su za bekstvo posle zločina iznajmili kvadove i gliser, a slike pripadnika Belivukovog klana, sa kapama, na kvadu i čamcu, prvi put su objavljene u grčkim medijima.

- Belivuk je otišao na more s porodicom i ja sam došao sa mojom tadašnjom devojkom. Prerušili smo se, Veljko je nosio šešir - opisao je Spasojević kako su tražili lokaciju.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track