UBILA BIVŠEG MUŽA, PA GA SA DECOM ISKASAPILA PO RECEPTU BELIVUKOVOG KLANA! Viši sud potvrdio optužnicu za ubistvo u Vlaškom Dolu
Foto: Drustvene Mreže, Nemanja Nikolić

viši sud u požarevcu

UBILA BIVŠEG MUŽA, PA GA SA DECOM ISKASAPILA PO RECEPTU BELIVUKOVOG KLANA! Viši sud potvrdio optužnicu za ubistvo u Vlaškom Dolu

Crna Hronika -

Viši sud u Požarevcu potvrdio je optužnicu koju je podiglo Više javno tužilaštvo u Požarevcu protiv Ljiljane Andrejić (57), njene ćerke Anite (32) i sina Marka (31) koji se terete da su zverski u septembru prošle godine ubili bivšeg supruga, odnosno oca Stevana (56) u Vlaškom Dolu, a krvave tragove zločina uklonili su po receptu klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Kako je ranije Kurir pisao, prema optužnici nadležnog tužilaštva koja je podignuta u decembru prošle godine, zločin se dogodio u noći između 4. i 5. septembra 2023. a Ljiljana je na saslušanju priznala da je ubila muža, ali da su joj deca pomogla da ukloni sve tragove. Stravičan zločin otkrio je Stevanov rođak koji je primetio da se njegova deca čudno ponašaju.

stevan andrejić ubijen, a njegovo telo raskomadano
stevan andrejić ubijen, a njegovo telo raskomadanofoto: Drustvene Mreže

- Viši sud u Požarevcu potvrdio je optužnicu koju je podiglo Više javno tužilaštvo u Požarevcu, a sada se čeka i pravosnažna potvrda od Apelacionog suda u Kragujevcu - kaže Kurirov izvor i dodaje da će nakon toga ubrzo biti zakazano suđenje članovima porodice koji se terete za teško ubistvo i saučesništvo.

Podsetimo, sumnja se da je Ljiljana nakon svađe ubila Stevana dok je spavao, a onda je smislila pakleni plan kako da se reši njegovog tela uz pomoć dece. Kako smo ranije pisali, ovaj zločin, iako nema veze s mafijom, po načinu izvršenja podseća na zločine koji je počinila kriminalna grupa Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Žrtve klana prvo bi otimali, mučlili pa zverski ubijali, a potom bi njihova tela isekli na komade i stavljali u industrijsku mašinu za mlevenje mesa. Njihove ostatke stavljali bi u džak i bacali u Dunav.

porodična kuća zapečećena nakon zločina
porodična kuća zapečećena nakon zločinafoto: Nemanja Nikolić, Drustvene Mreže

- Ubistvu je navodno prethodila svađa oko kuće, a kada je Stevan legao da spava, Ljiljana je odlučila da ga ubije. Naime, ispostavilo se da su majka i deca Stevanovo telo posle ubistva isekli na delove, stavili u džak i odneli u šumu udaljenu 60 kilometara od njihove kuće. Da bi prikrili tragove zločina, oni su spalili deo dokaza - krevet na kom je Stevan ubijen - podseća sagovornik i dodaje:

- Ljiljana ga je porethodno, navodno, omamila nekim sredstvom, pa ga je ugušila jastukom. Potom je pozvala decu, rekla im šta je uradila, pa su napravili pakleni plan. Ljiljana je, navodno, uz pomoć ćerke i sina telo raskomadala i spakovala u džak za smeće. Potom su džak stavili u gepek od kola i odvezli u šumu kod Kučeva. Dok su komadali telo u kući, prostoriju su obložili najlonima, kako krv ne bi prskala po zidovima i nameštaju, a upravo je to bio "modus operandi" i Belivukove kriminalne grupe, kako se to navodi u optužnici. Krevet na kom je Stevan ubijen bio je natopljen krvlju, da ne bi rizikovali i iznosili ga tako krvavog, spalili su ga, što je radio i Belivukov klan sa pojedinim dokazima.

veljko belivuk i marko miljković svoje žrtve ubijali su u kući u ritopeku,a potom su ih sekli na komade i mleli u industrijskoj mašini za mlevenje mesa
veljko belivuk i marko miljković svoje žrtve ubijali su u kući u ritopeku,a potom su ih sekli na komade i mleli u industrijskoj mašini za mlevenje mesafoto: Zorana Jevtić, Dado Djilas, Ana Paunković

Inače, nakon zločina, osumnjičeni su se danima pravili da se ništa nije dešavalo, a čak su prali i gepek kako bi uklonik krvave tragove. Ljiljana i Anita ostale su u Srbiji, dok je Marko nakon ubistva pobegao, ali je uhapšen krajem septembra kada je pokušao na mađarskom graničnom prelazu da uđe u Srbiju.

Džak od 200 litara

Sekli telo cirkularom, u kući krš i lom

Kako smo ranije pisali, za komadanje tela, majka i deca su navodno koristili mašinu.

- Radi se o cirkularu za sečenje drva. To je električni cirkular. Navodno su telo isekli na šest delova, odsekli su glavu, ruke, noge i trup. Ostatke su spakovali u džak za đubre od 200 litara, stavili u gepek i odvezli u šumu - rekli su nakon zločina zgroženi meštani i dodali:

- Ljiljana je sve priznala i pokazala gde je telo. Čuli smo da je bilo u jednoj kesi iskasapljeno na šest delova. Posle prijave da ga nema dvojica meštana su sa policijom uletela u kuću. Unutra je bio spaljen krevet, krš i lom, alkohol, tablete, hrana svuda, užas jedan. Valjda su ga prvo omamili, ugušili, pa isekli.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track