MIŠA BANANA U BEKSTVU JE VEĆ 16 GODINA: Sud mu trajno oduzeo novac od prodaje nekretnina i firmu u Pančevu KONAČNA ODLUKA SUDA
Rodoljub Radulović, Foto: MUP RS

apelacioni sud

MIŠA BANANA U BEKSTVU JE VEĆ 16 GODINA: Sud mu trajno oduzeo novac od prodaje nekretnina i firmu u Pančevu KONAČNA ODLUKA SUDA

Crna Hronika -

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je odluku Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu kojom su odbeglom Rodoljubu Raduloviću, poznatijem kao Miša Banana oduzeta novčana potražavinja koja je stekao na osnovu predugovora o prodaji nepokretnosti i udela u Privrednom društvu za razvoj projekata o nekretninama "Znak invest" iz Pančeva.

- Rešenjem Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu usvojen je zahtev Tužilaštva za organizovani kriminal za trajno oduzimanje imovine prostekle iz krivičnog dela, te je od osuđenog Rodoljuba Radulovića oduzeta imovina proistekla iz krivičnog dela i to novčana potraživanja koje je stekao po osnovu predugovora o prodaji nepokretnosti sa elementima ugovora o kapari, zaključenog dana 19. aprila 2006. godine, u iznosu od 395.000 evra, i udeo 45% člana u Privrednom društvu za razvoj projekata o nekretninama „Znak invest" d.o.o. sa sedištem u Pančevu - navedeno je u prvostepenoj odluci koju je potvrdio Apelacioni sud u Beogradu.

Rodoljub Radulović, podsetimo osuđen je u odsustvu pravosnažno na devet godina zatvora zbog sumnje da je kao pripadnik grupe Darka Šarića učestvovao u švercu kokina. Istraga protiv njega pokrenuta je 2008. kada je sprovedena akcija "Balkanski ratnik", ali se njemu izgubio svaki trag i on do danas nije lociran i uhapšen.

Bonus video:

04:40

Advokat objašnjava problematiku restitucije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track