HOROR KOJI NOVI SAD NIKAD NEĆE ZABORAVITI Prošlo je 12 godina od nezapamćene tragedije: 6 mladih života ugašeno u Kontrastu (FOTO)
Foto: S.S.

HOROR KOJI NOVI SAD NIKAD NEĆE ZABORAVITI Prošlo je 12 godina od nezapamćene tragedije: 6 mladih života ugašeno u Kontrastu (FOTO)

Crna Hronika -

Novosađani prvi april pamte po stravičnoj tragediji koja je ostavila veliku ranu na srcima kako porodica poginulih u požaru u diskoteci "Kontrast", tako i cele Srbije.

Kobne noći 2012. godine, oko tri sata posle ponoći, izbio je požar u diskoteci i zauvek ugasio živote šestoro mladih ljudi.

Prvi april je Dan šale, ali Novosađanima tog dana nije do smeha.

Kobne noći, u požaru su nastradala tri mladića i tri devojke: Marina Aničić (25) iz Čuruga, Tamara Miladinović (25) iz Novog Sada, Milena Dalmacija (26) iz Futoga, državljanin BiH sa prebivalištem u Novom Sadu Zoran Ignjatović (28), Marko Pavlović (29) iz Kragujevca i Renato Vuković (21) iz Kikinde.

nastradali, Kontrast, poginuli
foto: S.S.

Oni su poginuli mahom od gušenja dimom u prostorijama toaleta na spratu diskoteke gde su pokušali da se sakriju od vatrene stihije. Diskoteka je imala samo jedan izlaz.

Podsetimo, za smrt šestoro mladih su osuđeni vlasnik diskoteke Alojz Ganić, zakupci Slaviša Stanišić i Dejan Ratković i električar Miroslav Papuga. Ganić je prvostepeno osuđen na pet godina zatvora, zakupci Stanišić i Ratković na devet i sedam godina, dok je električar Papuga osuđen na devet godina zatvora.

Ganiću je kasnije preinačena kazna na četiri godine, i nakon izdržane dve trećine, pušten je na slobodu.

Kontrast
foto: Printscreen/RT Vojvodina

Rade Aničić, otac Marine Aničić, sa suzama se svojevremeno prisetio jutra kada su mu javili da njegove ćerke više nema.

"Pozvala me je njena drugarica i samo mi je kratko rekla da Marine više nema. Sada više ne znam na koga da budem ljut, da li na one koji su napravili bezbednosni propust, da li na sebe što je nisam više savetovao kako da se ponaša u takvim sitaucijama", kazao je Rade Aničić iz Čuruga.

Kontrast
foto: Printscreen/RT Vojvodina

I danas je u Novom Sadu obeležena godišnjica stravičnog događaja. Današnjem pomenu prisustvovale su porodice i prijatelji nastradalih i gradonačelnik Novog Sada Milan Ðurić.

Bonus video:

00:04

Izbio je požar na porodičnoj kući u prvom delu Karađorđeve ulice u Laćarku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track