KIKINĐANI NE PAMTE OVAKVO SKRNAVLJENJE GROBOVA! Vadila krstove pa ih bacila, preti joj robija
Foto: S.U.

Nezabeležen slučaj

KIKINĐANI NE PAMTE OVAKVO SKRNAVLJENJE GROBOVA! Vadila krstove pa ih bacila, preti joj robija

Crna Hronika -

Na Železničkom groblju: Kikinđanka (55) osumnjičena da je izvadila 37 krstova i bacila ih pored grobova

Policija je podnela Osnovnom javnom tužilaštvu u Kikindi krivičnu prijavu protiv žene iz Kikinde (55), zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo povreda groba.

Ona se tereti da je krajem oktobra prošle godine, na pravoslavnom Železničkom groblju u Kikindi izvadila 37 krstova i bacila ih pored grobova. U Kikindi se ovako skrnavljenje grobova ne pamti. Policija je rasvetlila ovaj nemio slučaj, a sad je na potezu tužilaštvo.

Kako saznaje Kurir, izvesno je da će osumnjiičena osoba morati najpre da se veštači. Za krivično delo povreda groba zakon propisuje novčanu ili zatvorsku kaznu do tri godine.

Novčana kazna ne može da bude manja od 100.000 dinara. Da li će počinilac biti novčano kažnjen ili će biti poslat u zatvor, zavisi od toga da li je ranije osuđivan. Ko neovlašćeno prekopa, razruši, uništi, ošteti, ukloni ili grubo povredi grob, spomenik, drugo spomen obeležje umrlom licu ili grobno mesto, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do tri godine.

Bonus video:

02:40

SKANDAL U ALEKSINCU! RAZBOJNICI RASKOPALI GROB BIZNISMENA Sin preminulog progovorio za Kurir: Tražili zlato, oskrnavili ga

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track