EVO KO JE DAMIR MEHIĆ KOGA JE SRBIJA IZRUČILA BiH: Zloglasni ubica bio blizak sa Orićem i familijom Keljmendi
Foto: MUP BiH, Kurir Televizija

EVO KO JE DAMIR MEHIĆ KOGA JE SRBIJA IZRUČILA BiH: Zloglasni ubica bio blizak sa Orićem i familijom Keljmendi

Crna Hronika -

Srbija je danas Bosni i Hercegovini izručila Damira Mehića Bibija.

"Službenici Jedinice za specijalističku podršku Sudske policije u Federaciji Bosne i Hercegovine su danas na Međunarodnom graničnom prelazu Sremska Rača - Bosanska Rača, od pripadnika Granične policije Bosne i Hrecegovine, a u skladu sa naredbom Kantonalnog suda u Tuzli, izvršili preuzimanje optuženog lica D.M", navodi se u saopštenju.

Službenici sudske policije su odmah nakon preuzimanja optuženo lice sproveli u prostorije Kantonalnog suda u Tuzli, a nakon toga u skladu s rešenjem o određivanju mere pritvora u nadležnu kazneno-popravnu ustanovu.

Damir Mehić
foto: MUP BIH

Navedeno optuženo lice je izručeno od nadležnih organa u Republici Srbiji, a u ranijem periodu je lišeno slobode u Beogradu na osnovu međunarodne poternice koja je za istim raspisana od Kantonalnog suda u Tuzli.

Kako se radi o licu koje je poznato organima gonjenja i koje je optuženo za krivično delo ubistva, ova aktivnost je provedena uz visok stepen sigurnosnih mjera i radnji koje su poduzimali pripadnici Sudske policije u Federaciji Bosne i Hercegovine, te u saradnji s drugim policijskim agencijama u Bosni i Hercegovini.

Mehić je u Tuzli osuđen na 17 godina zatvora.

Damir Mehić, koji je u avgustu prošle godine uhapšen na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu zbog sumnje da je sa lažnim pasošem pokušao da uđe u Srbiju, blizak je prijatelj i bivši pripadnik ličnog obezbeđenja Nasera Orića, bivšeg komandanta Armije BiH u Srebrenici. Mediji iz Bosne i Hercegovine navode da je on vođa zloglasnog "odreda smrti", kao i da je njegova porodica bliska Naseru Keljmendiju, najpoznatijem albanskom narko-bosu.

Kurir.rs/Avaz

Preneo: R.J.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja