NAJOŠTRIJE OSUĐUJEMO ZLOUPOTREBU TRAGEDIJE U BORU: Nacionalni savet Vlaha reagovao na izjave Živoslava Lazića i Dragana Demića!
Foto: Facebook/Bor030.net

NAJOŠTRIJE OSUĐUJEMO ZLOUPOTREBU TRAGEDIJE U BORU: Nacionalni savet Vlaha reagovao na izjave Živoslava Lazića i Dragana Demića!

Crna Hronika -

Nacionalni savet Vlaha naoštrije osuđuje politizaciju tragedije ubistva male Danke Ilić, kao i bilo koju politizaciju tragedija i nemilih događaja naročito sa zloupotrebom nacionalnih osećanja, saopšteno je iz Saveta.

Povodom ponovnog pokušaja zloupotrebe strašnog zločina koji se desio u Boru, kako su istakli, sada od strane Rumunske Partije čiji su predstavnici Živoslav Lazić iz Velikog Gradišta i Dragan Demić iz Petrovca na Mlavi, a sve u službi Dragana Đilasa, Nacionalni savet vlaške nacionalne manjine je izjavio:

- U navedenom slučaju Lazić i Demić, očigledno, u pokušaju prikupljanja jeftinih političkih poena, zloupotrebljavaju i manipulišu nacionalnim osećanjima Vlaha, ali i na jedan mizeran način tragedijom u Boru tako što u ime Vlaha, iako predstavljaju Rumune, pozivaju da policijski službenik podnese ostavku. Jasno je svima da je njegova izjava izvučena iz konteksta i zloupotrebljena. Sve to što rade Lazić i Demić Vlasima je odvratno i najoštrije osuđujemo. Vlasi su deo državnog sistema, zastupljeni su u svim organima državne uprave. Vlasi imaju sva prava zagarantovana od matične države Srbije i oni nisu ugroženi od strane većinskog naroda. Zato, ako Lazić i Demić nisu zadovoljni svojim statusom neka zajedno s njihovim Đilasom počnu da se bore idejama i programom, a ne najodvratnijim podmetanjima - istakao je u saopštenju Novica Janošević, predsednik Nacionalnog saveta vlaške nacionalne manjine.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:41

Danka Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track