UPUCALI GA U CENTRU BEOGRADA, PA PLANIRALI DA GA DOKRAJČE U URGENTNOM: Sutra svedoči prva žrtva klana Džonija s Vračara
Hapšenje pripadnika Vušovićeve grupe, Foto: Printscreen

specijalni sud

UPUCALI GA U CENTRU BEOGRADA, PA PLANIRALI DA GA DOKRAJČE U URGENTNOM: Sutra svedoči prva žrtva klana Džonija s Vračara

Crna Hronika -

Suđenje vođi kavačkog klana Radoju Zviceru, kao i pripadnicima ispostave te kriminalne grupe u Beogradu, takozvanim "vračarcima" sutra se nastavlja u Specijalnom sudu u Beogradu i u sudnici bi trebalo da bude saslušan prvi svedok - Samir Divljanović, narko-diler iz Tutina koji je 2019. preživeo pokušaj ubistva.

Divljanović se, inače, nekada prezivao Tutić ali je uzeo prezime supruge. Na početku suđenja ovoj kriminalnoj grupi, on je bio doveden u sudnicu, ali iz zatvora u kom je služio kaznu.

Zviceru se sudi u odsustvu
Zviceru se sudi u odsustvufoto: sudovi.me, Privatna Arhiva

- Pucnjava za koju se sumnjiče "vračarci" dogodila se 29. decembra 2019. u centru Beograda, na Vračaru. U optužnici se navodi da je kobnog dana, Divljanović namamljen na sastanak ponudom da kupi kokain, a umesto dogovorenog paketa, sačekao ga je "vačarac" sa pištoljem - kaže sagovornik Kurira i podseća da se osim za pokušaj ubistva Divljanovića, "vračarci" terete za likvidacije Aleksandra Šarca, Aleksandra Halabrina i Dragana Ristića Čađe, kao i još četiri pokušaja ubistava.

Prema navodima optužnice, pripadnici kriminalne grupe su po nalogu Nikole Vušovića, zvanog Džoni sa Vračara koji je u bekstvu i sudi mu se u odsustvu, pratili Divljanovića i prikupljali podatke o njegovim navikama, o tome sa kim se druži, koja vozila koristi.

- Navodno je Divljanović i ranije kupovao drogu od njih i ostao im je dužan za pet kilograma kokaina. Isplanirali su da ga namame da dođe na Vračar i tamo ga ubiju. O tome su se, kako se navodi u optužnici, dopisivali i dogovarali preko Skaj aplikacije. U porukama koje su razmenjivali, dopisuju se kako je obučen, koja kola vozi, a razmišljali su i da mu na automobil zakače GPS uređaj, kako bi ga pratili - kaže sagovornik Kurira.

Kako se navodi, kada su posle dve nedelje saznali da "Turčin hoće da kupi kilo u Beogradu", odlučili su da ga namame na sastanak ali su se plašili da ne pošalje nekog drugog. - Plan im je bio da ukoliko Divljanović ne dođe lično, po receptu kriminalne grupe Veljka Belivuka, otmu osobu koja dođe i preko njegovog telefona namame potom Divljanovića. Međutim, meta se ipak pojavila, a pripadnik grupe koji ga je čekao na dogovorenom mestu zapucao je na njega. On je međutim, preživeo napad i sa povredama je prebačen u Urgentni centar - podseća on.

Specijalni sud u Beogradu
Specijalni sud u Beogradufoto: Nemanja Nikolić

Navodno, iz prepiski preko presretnute Skaj komunikacije, sumnja se da su pripadnici grupe razmišljali da ga dokrajče u toj bolničkoj ustanovi, ali nisu realizovalli plan "jer je sve vrvelo od policije". - Voze ga u Urgentni? Da ga dočekam tamo? - piše navodno u jednoj od poruka.

Inače, Divljanović je od ranije poznat policiji pošto je bio osuđen zbog šverca dva kilograma heroina iz Srbije u Bosnu i Hercegovinu na četiri i po godine zatvora.

Bonus video:

05:12

OVAJ KLAN PREUZIMA PRIMAT OD ŠKALJARACA I KAVČANA! Nedeljković: Sarađuju sa Koza nostrom i ozloglašenim američkim ANĐELIMA PAKLA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track