RODITELJI MALE DANKE (2) DANAS U TUŽILAŠTVU: Majka i otac biće ispitani u svojstvu svedoka u tužilaštvu
Foto: Drustvene Mreže, Nemanja Nikolić

TUŽILAŠTVO U ZAJEČARU

RODITELJI MALE DANKE (2) DANAS U TUŽILAŠTVU: Majka i otac biće ispitani u svojstvu svedoka u tužilaštvu

Crna Hronika -

Roditelji dvogodišnje Danke Ilić, Miloš i Ivana danas će biti ispitani u svojstvu svedoka u Višem Javnom tužilaštvu u Zaječaru.

- Osumnjičeni Srđan J. i Dejan D. nisu ponovo saslušavani u svojstvu osumnjičenih u VJT Zaječar. Još uvek nije podnošen predlog za produženje pritvora osumnjičenima - kažu u VJT "Zaječar".

Dejan D. i Srđan J. osumnjičeni za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić, biće upućeni na psihijatrijsko veštačenje u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu čim se za to steknu uslovi, odnosno čim više ne bude neophodno njihovo prisustvo dokaznim radnjama koje se trenutno sprovode.

Njima pritvor po rešenju sudije za prethodni postupak Višeg suda u Zaječaru ističe 3.maja i nakon toga će biti doneta odluka o eventualnom produženju pritvora.

- Osumnjičeni Radoslav D. će biti ponovo saslušan u svojstvu osumnjičenog, ukoliko se izjasni da želi da da iskaz, obzirom da se prilikom prvog saslušanja branio ćutanjem. Trenutno se rade veštačenja bioloških tragova (DNK veštačenja), a obaviće se i psihijatrijsko veštačenje osumnjičenih lica čim se za to steknu uslovi-kažu u VJT "Zaječar".

Dejan D. je priznao da je devojčicu zadavio nakon što je udarena automobilom a njeno telo je premešteno sa deponije gde je prvobitno bilo ostavljeno. Brat Dejana D. Dalibor je takođe bio priveden međutim on je preminuo u zatvoru.

Policija nastavlja potragu za telom dvogodišnje Danke Ilić, i pretraženo je korito Zlotske reke od sela Zlot ka Sumrakovcu kao i rezervoari za vodu. Obojica osumnjičenih za ubistvo male Danke su bili zaposleni u JKP „Vodovod“ Bor.

Meštani sela Zlot održali su zbor kako bi udruženim snagama obišli sva imanja i u slučaju da primete bilo šta sumnjivo to prijave organima reda. Kako ističu meštani okupila ih je tuga i briga zbog svega što se dogodilo malenoj Danki Ilić.

Kurir.rs/Blic

Bonus video:

01:41

Danka Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track