STARLETIN MUŽ HTEO NANOGICU, ALI SUD MU NIJE DAO: Optužen da je "namestio" druga ubicama ostaje iza rešetaka!
Foto: Privatna Arhiva, Antonio Ahel/ATAImages

specijalni sud

STARLETIN MUŽ HTEO NANOGICU, ALI SUD MU NIJE DAO: Optužen da je "namestio" druga ubicama ostaje iza rešetaka!

Crna Hronika -

Branilac Nikole Kačarevića, supruga starlete Tamare Đurić, advokat Saša Milovanović, zatražio je danas od veća Specijalnog suda u Beogradu koje sudi takozvanom "vračarskom klanu" koji su predvodili Radoje Zvicer i Nikola Vušović, zvani Džoni sa Vračara, bude pušten u kućni pritvor.

Takođe, Milovanović je ponudio sudu i jemstvo i hipoteku na nepokretnost kao garanciju da će se redovno odazivati na sve pozive suda.

Nikola Kačarević i Tamara Đurić
Nikola Kačarević i Tamara Đurićfoto: ATAImages

- Kada je uhapšen imao je u kući 36.000 evra, što je poprilična svota novca i mogla je da se iskoristi za bekstvo, da je nameravao da beži, ali nije pobegao. Ima i majku koja živi u Nemačkoj, nedavno je nasledila i vrednu nekretninu u Crnoj Gori. Pred hapšenje, jedan od svedoka saradnika na drugom suđenju je pominjao Kačarevića i rekao da je odgovoran za ubistsvo, da je namestio ubijenog. Mediji su pominjali njega, njegovu ženu i šta je uradio. Nije pobegao - rekao je Kačarevićev branilac Saša Milovanović navodeći da optuženi ima adresu prebivališta na kojoj su mu žive i baba, sestra i majka kada je u Srbiji, a da je živeo u iznajmljenom stanu sa ženom i detetom.

- Imao je i gde i s čim da pobegne, pa nije - rekao je Milovanović navodeći da o njegovog prethodnoj osuđivanosti "nema šta pametno da kaže" jer je osuđivan više puta za različita krivična dela, a da i sada treba da bude upućen na izdržavanje kazne kućnog zatvora za drugo krivično delo.

Aleksandar Šarac, Nikola Kačarević i Tamara Đurić
Aleksandar Šarac, Nikola Kačarević i Tamara Đurićfoto: Privatna Arhiva

- Nije on serijski ubica koji ide i ubija po Beogradu. Boraveći na elektronskom nadzoru i ako službe kontrolišu, objektivno je onemogućen da izvrši novo krivično delo - rekao je advokat Milovanović.

Kačareviću se, podsetimo, sudi zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Aleksandra Šarca u Tržnom centru Ušće, tako što je pripadnicima klana dojavljivo gde se sastaje sa Šarcem, kako je obučen a za to dobio 6.000 evra. Uhapšen je u novembru 2022. i od tada je u pritvoru, a na početku suđenja je negirao izvršenje krivičnog dela.

Ukidanje pritvora zatražili su i branioci još 21 optuženih, među kojima su i branilac Marka Drakule, sina poznatog muzičara Nebojše Drakule, Luke Cerovića kao i Aleksandra Čolić, jedine žene obuhvaćene optužnicom.

Inače, na optuženičkoj klupi sedi 28 optuženih od kojih je jedan u kućnom pritvoru, dok je 17 optuženih među kojima su Zvicer i Vušović nedeostupni i sudi im se u odsustvu.

Optuženi

Neću iz pritvora

Optuženi Danilo Tešić, za kog je advokat Nikola Nikolić predložio ukidanje pritvora javio se za reč i izjavio da on neće na slobodu.

- Ja nemam šta da krijem, storog sam zabranio svim bliskim ljudima i supruzi da nude jemstva. Ako budete razmatrali da li nekom ukidate a nekom ne, mene svrstajte u grupu da mi ne ukinete pritvor. Ja bih da ovde raspravimo situaciju, hvala gospodinu Nikoliću, ali ja ostajem ovde - rekao je optuženi Tešić.

Osim za ubistvo Šarca, kriminalna grupa se tereti i za likvidacije Aleksandra Halabrina i Dragana Ristića Čađe, pripremu ubistva pripadnika iste grupe Strahinje Savića u pritvoru u Bjelom Polju kao i još pet pokušaja ubistava.

Advokat Nikola Nikolić, koji brani optuženog Luku Cerovića od suda je zatražio da mu bude ukinut pritvor i ponudio jemstvo u nekretninama u Niškoj, Mileševskoj i na Senjaku u vrednosti od 740.000 evra.

Advokat Maja Atanacković, predložila je da optuženom Stevanu Mandariću takođe bude ukinut pritvor i kao jemstvo ponudila stan na Novom Beogradu u vrednosti od 121.000 evra.

Ukidanje pritvora za jedinu ženu koja sedi u boksu za optužene, Aleksandru Čović, inače rođenu sestru optuženog Lazara Ilića, predložio je njen branilac Nikola Ristović.

- Da su hteli da beže, njen brat je uhapšen 11.novembra 2021. i za Skaj se znalo, da su hteli da beže imali su kada - rekao je advokat Ristović.

Tužilac Milenko Mandić, koji zastupa optužnicu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, rekao je da se protivi zahtevima branilaca optuženih da budu pušteni na slobodu ili da im pritvor bude zamenjen kućnim pritvorom.

Sudija Svetlana Aleksić saopštila je posle pauze da je veće razmotrilo predloge branilaca i donelo odluku da se optuženom Stevanu Mandariću ukine pritvor, ali mu je izrečena mera zabrane napuštanja Srbije bez odobrenja suda, kao i da se redovno javlja policiji.

U odonosu na ostale optužene čiji su branioci takođe predložili ukidanje pritvora, sudsko veće ih je odbilo.

- U ovom trenutku stoje razlozi zbog kojih im je pritvor određen i produžavan - saopštila je sudija Svetlana Aleksić. Nastavak suđenja zakazan je za 9. maj.

Pare u korpi za veš

Deda nam dao da zidamo kuću

Suđenje je inače danas nastavljeno izvođenjem pisane dokumentacije, odnosno zapisnika o pretresanju stanova i potvrda o privremeno oduzetim predmetima od pripadnika kriminalne grupe, među kojima je nekoliko desetina mobilnih telefona, oružje, municija, novac i nakit.

U pretresu stana Nikole Vušovića, koji je u bekstvu u Njegoševoj ulici, pronađena je i oduzeta dokumentacija, mobilni telefoni.

U kući optuženog Rajka Topića i njene žene u Banatskom Karađorđevu, kako je prikazano na fotografijama iz njegove kuće, pronađena je velika količina novca koju je čuvao u korpi za veš, komodi u kupatilu, spvaćoj sobi i u ženskoj torbici.

- U jednoj kući smo živeli žena i ja u drugoj njeni, to je njena kuća i ne znam zašto je tamo vršen pretres. Nešto je moje, tih 28.000 evra pronađenih u kupatilu, bilo je ukupno 40.000 ali sam 12.000 evra uzeo jer smo žena i ja počeli da pravimo montažnu kuću. Taj novac nam je dao njen deda - pokušao je da objasni optuženi Rajko Topić da sav novac koji je pronađen nije njegov.

Na pitanje sudije Svetlane Aleksić, zbog čega onda taj novac nije držao u svojoj kući, rekao je da mu tu nije bilo bezbedno.

Bonus video:

02:54

DESETKOVANI SU, OVO SU POTEZI OČAJNIKA! Stručnjaci o tunelu ispod suda u Podgorici: Kriminalni klanovi su prvi put u defanzivi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja