POLICAJCI IZ GUČE PUCALI NA VOZILO KOJE NIJE STALO NA STOP! Evo kada policija sme da potegne oružje, tačno je propisano!
Ilustracija, Foto: Nemanja Nikolić

Na putu ka dragačevskom selu Rti, nedaleko od Guče

POLICAJCI IZ GUČE PUCALI NA VOZILO KOJE NIJE STALO NA STOP! Evo kada policija sme da potegne oružje, tačno je propisano!

Crna Hronika -

LUČANI - Na putu ka dragačevskom selu Rti, nedaleko od Guče, u petak se dogodio incident tokom kojeg su policajci pucali na vozilo čiji vozač se tokom kontrole saobraćaja nije zaustavio na znak STOP.

Iz Policijske uprave u Čačku su potvrdili da se ovaj incident dogodio a o svemu je obavešten i Sektor unutrašnje kontrole.

"Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Čačku preduzimaju mere i radnje kako bi se utvrdile sve činjenice i okolnosti u vezi sa navedenim događajem. Ukoliko se utvrdi da je došlo do prekoračenja ovlašćenja, protiv policijskih službenika biće preduzete zakonom odgovarajuće mere. O svemu je obavešten Sektor unutrašnje kontrole Ministarstva unutrašnjih poslova, kao i Osnovno javno tužilaštvo u Čačku - navodi se u saopštenju Policijske uprave u Čačku.

Zakonom o policiji i to članom 124/128 jasno je definisano u kojim situacijama policija sme da potegne oružje. Pri obavljanju policijskih poslova policijski službenik može upotrebiti vatreno oružje samo ako upotrebom drugih sredstava prinude ne može postići zakoniti cilj u izvršenju zadatka i kad je apsolutno nužno da od sebe ili drugog odbije istovremeni protivpravni napad kojim se ugrožava njegov ili život drugog lica, stoji u Zakonu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track