ZABELEŽEN TRENUTAK KADA MASOVNI UBICA ULAZI U SUDNICU: Uroš Blažić bio okružen sa 10 čuvara u Višem sudu u Smederevu (FOTO+VIDEO)
Foto: Nenad Kostić

viši sud u smederevu

ZABELEŽEN TRENUTAK KADA MASOVNI UBICA ULAZI U SUDNICU: Uroš Blažić bio okružen sa 10 čuvara u Višem sudu u Smederevu (FOTO+VIDEO)

Crna Hronika -

Uroš Blažić (22) iz Dubone kod Mladenovca kome je danas odloženo suđenje u Višem sudu u Smederevu nakon incidenta i napada porodica žrtava koje je zverski i bez razloga iz "kalašnjikova" ubio 4. maja prošle godine, nekoliko sekundi pre toga mirno, pognute glave i sa okovima na rukama i nogama, ušao u prostoriju.

Pripremno ročište za nezapamćeni masakr u selima Dubona i Malo Orašje, kod Mladenovca i Smedereva bilo je zakazano za danas, ali je ono odloženo nakon haosa koji je usledio i pre samog početka. Nakon odlaganja ročišta odlučeno je da će se suđenje biti premešteno u zgradu Specijalnog sudu u Beogradu u Ustaničkoj ulici.

dovođenje ubice uroša blažića
dovođenje ubice uroša blažićafoto: Nenad Kostić

Na video snimku koji su snimili reporteri Kurira koji su iz minuta u minut pratili dešavanja ispred, ali i u zgradi smederevskog suda moglo se videti da su u sudnicu nakon bezbedonosnih provera prvo ušle ožalošćene porodice, a potom povređene žrtve koje su u krvavom piru Uroša Blažića proživele pakao. Naime, nakon njih na red su došli branioci i tužilac, a nakon desetak minuta sledio je dolazak okrivljenog Uroša Blažića i njegovog oca Radiše koji se takođe, nalaze na optužnici kojom se tereti da je obezbedio nelegalno oružje kojim je njegov sin pucao u nedužne žrtve tog 4. maja 2023. oko 22.20 sati.

00:08

U sudnicu ušlo deset čuvara

Deset stražara prvo pre samog dolaska okrivljenih Blažića ušlo je u sudnicu, a zatim potom je usledio dolazak okrivljenih u pratnji deset stražara.

Prvo su se pojavili zatvorski čuvari koji su opkolili Uroša Blažića koji je sa zaštitnim pancirom i spuštenim pogledom koračao okovan lisicama na rukama i nogama. Okrivljeni Uroš Blažić na današnje suđenje došao je obučen u crni džemper i farmerke, a samo korak iza njega bio je njegov otac Radiša koji je došao u sivoj košulji i crnim pantalonama. Radiša je, kao i njegov sin preko košulje imao pancir.

00:22

Dovođenje Uroša Blažića na suđenje

Radiša Blažić kretao se ka sudnici iza sina Uroša i to spuštenog pogleda. Čuvari su držali Blažiće za ruke, a nekoliko njih išlo je iza njih. U trenutku kada je Uroš Blažić zakoračio u sudnicu začula se buka, a zatim i tri jake detonacije.

Fotografije dolaska okrivljenog Uroša i njegovog oca Radiše Blažića na suđenje u pratnji velikog broja čuvara

1 / 4 Foto: Nenad Kostić

Svi su se uplašili, a zatim su iz proistorije izleteli, trčećim korakom Uroš Blažić u pratnji čuvara koji su svojim telima branili okrivljenog. U toj gužvi tik iza njega čuvari su izveli i Radišu Blažića koji se u jednom trenutku zateturao i udario od vrata sudnice. Trčećim korakom i okrivljeni Radiša je počeo da beži u istom pravcu odakle su pre samo minut dolazili na suđenje. Naši reporteri uspeli su da zabeleže kadrove kako Blažići beže iz sudnice. Nakon incidenta na ulasku u sudnicu okrivljeni Uroš Blažić, tokom "bežanja" nekoliko puta se okrenuo u pravcu sudnice, kako bi video šta se dešava.

Fotografije kako čuvari odvode Blažiće na bezbedno nakon drame u sudnici

1 / 4 Foto: Nenad Kostić

Kada su čuvari na bezbedno sklonili okrivljene Blažiće, u sudnici je nastao haos, jer su ožalošćene porodice krenule kao vratima kako bi ih sustigli, ali su čuvari i radnici obezbeđenja svojim telima pokušali da ih obuzdaju i spreče u svojoj nameri. Ubrzo je u sudnicu ušla i ekipa Hitne pomoći koja je pružila pomoć pojedinim majkama kojima je pozlilo.

Fotografije kako čuvari i obezbeđenje pokušavaju da spreče da porodice žrtava izađu iz sudnice, a zatim i dolazak ekipe Hitne pomoći

1 / 3 Foto: Nenad Kostić

Okrivljeni Blažići vraćeni su u pritvor, koji se nalazi u istoj zgradi gde i Viši sud u Smederevu, dok su ožalošćene porodice uz burne reakcije napustili suđenje. Neko vreme su proveli ispred zgrade uz brojne psovke koje su uputili Blažićima.

00:20

Haos na suđenju Urošu Blažiću

Nakon teških scena usledile su još dve koje su dodatno uznemirile porodice žrtava, majka ubijenog Dalibora Todorovića iz Dubone i Petra Mitrovića iz Malog Orašja koje je Blažić zverski ubio pale su ispred suda. Neutešnim ženama pozlilo je, ali na svu sreću njima je pružena adekvatna pomoć koju su dobili od lekara Hitne pomoći. Majka Petra Mitrovića sanitetom je odvezena u smederevsku bolnicu. Okupljeni roditelji ostali su neko vreme nezadovoljno i besno razgovarajući o suđenju, a nakon toga su se razišli.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track