BORA KOD SEBE IMAO VIŠE OD 220.000 EVRA! Uhapšen u Beogradu, policija mu u automobilu pronašla i TAJNU PREGRADU
Foto: Kurir/S.U.

BORA KOD SEBE IMAO VIŠE OD 220.000 EVRA! Uhapšen u Beogradu, policija mu u automobilu pronašla i TAJNU PREGRADU

Crna Hronika -

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu saslušan je Bora P. (27) zbog sumnje da je izvršio krivično delo "pranje novca", jer je držao ukupno 221.300 evra, za koji novac je znao da potiče od kriminalne delatnosti trgovine narkoticimad.

Osumnjičeni se na saslušanju branio ćutanjem, odnosno iskoristio je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu.

Tužilaštvo je nakon saslušanja predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da osumnjičenom odredi pritvor da ne bi uticao na svedoke i da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično delo.

Prema naredbi o sprovođenju istrage, sumnja se da je Bora P. u sredu oko 10:30 časova u Jablaničkoj ulici od nepoznatog muškarca preuzeo novac u iznosu od 109.900 evra, kao i da je u stanu u kojem stanuje držao novac u iznosu od 111.400 evra, raspoređen u “buntove” u ormaru spavaće sobe.

U novčaniku osumnjičenog pronađeno je još 400 evra.

Sumnja se da novac proističe iz kriminalne delatnosti trgovine narkoticima, imajući u vidu da je u garaži na podu Bora P. držao elektronsku vagicu za precizno merenje koja se uobičajeno koristi za merenje količine prodate, odnosno kupljene opojne droge.

Takođe, u vozilu koje koristi osumnjičeni marke “golf" nalazi se tajna pregrada ispod naslona za ruku između prednjih sedišta, koja se uobičajeno koristi za sakrivanje i transport kesica sa opojnom drogom.

Pored toga, osumnjičeni je nezaposlen, bez ličnih primanja, te navedeni novac ne potiče iz njegovih zakonitih primanja, niti on poseduje bilo kakvu imovinu.

Za krivično delo "pranje novca", koje se Bori P. stavlja na teret zaprećena je kazna zatvora od jedne do deset godina i novčana kazna.

Bonus video:

05:22

EVO ŠTA JE SVE CARINA ZAPLENILA U PROTEKLOJ GODINI! Slobodan Tomić iz Uprave carina: Nalazili smo narkotike u PELENAMA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track