ŠOK NA PREŠEVU: Vozač kamiona rekao da nema ništa da prijavi, carinici se PRENERAZILI kad su videli šta KRIJE ISPOD SEDIŠTA (FOTO)
Foto: Uprava Carina

ŠOK NA PREŠEVU: Vozač kamiona rekao da nema ništa da prijavi, carinici se PRENERAZILI kad su videli šta KRIJE ISPOD SEDIŠTA (FOTO)

Crna Hronika -

Carinski službenici su na graničnom prelazu Preševo 27. maja 2024. godine, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj krijumčarenja devet lobanja i šest koža zaštićenih vrsta divokoze i vuka.

Slučaj je otkriven kada je na red za kontrolu, na ulazu u zemlju, pristigao prazan kamion stranih registarskih oznaka.

Mada je vozač carinicima rekao da nema ništa da prijavi, ipak je usledio detaljan pregled vozila.

Tada su ispod i iza sedišta u kamionskoj kabini pronađeni paketi sa ukupno devet životinjskih lobanja: sedam lobanja sa rogovima divokoze i dve lobanje vuka.

1 / 7 Foto: Uprava Carina

Pored lobanja, pronađeno je i šest nedorađenih koža, od kojih četiri pripadaju divokozama, a dve su vučje.

Iz kancelarije za sprovođenje CITES Konvencije Ministarstva zaštite životne sredine potvrđeno je da se radi o životinjama koje su na listi vrsta zaštićenih CITES Konvencijom.

Podsećamo da je za prekogranični promet divljih ugroženih i zaštićenih vrsta, kao i njihovih derivata (kože, krzna, rogova, kandži i ostalih trofeja i suvenira), pored uobičajene dokumentacije neophodna i posebna CITES dozvola.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track