STRAVIČNE SLIKE AUTOBUSA NAKON SUDARA KOD MLADENOVCA! Miloš se vraćao sa aerodroma, rođaci van sebe! Oglasilo se i tužilaštvo
Foto: Kurir.rs

udes kod naplatne rampe

STRAVIČNE SLIKE AUTOBUSA NAKON SUDARA KOD MLADENOVCA! Miloš se vraćao sa aerodroma, rođaci van sebe! Oglasilo se i tužilaštvo

Crna Hronika -

Scene nakon stravične saobraćajne nesreće kod naplatne rampe Mali Požarevac kod Mladenovca bile su jezive, a fotografije smrskanog autobusa "Lasta" svedoče o jezivom udesu koji se jutros dogodio.

Pa da podsetimo, jutros je oko 5.30 sati kod naplatne rampe Mali Požarevac došlo do direktnog sudara džipa "volvo" i autobusa "Lasta" u kom su bili putnici. Inače, kako smo preneli, više 30 putnika iz autobusa je povređeno, dok je njih četvoro zadobilo teške telesne povrede. Vozač džipa "volvo" poginuo je na licu mesta.

jeziva saobraćajna nesreća kod naplatne rampe mali požarevac
jeziva saobraćajna nesreća kod naplatne rampe mali požarevacfoto: Kurir.rs

- Satima je trajao uviđaj nakon udesa autobusa i džipa, a potom su na teren došle i šlep službe koje su transportovale prvo džip, a zatim i autobus "Lasta" koji su odvezeni na venredni tehnički pregled - kaže naš izvor.

- Od siline udarca prednji deo vozila je potpuno smrskan. Sumnja se da je do nesreće došlo nakon što je vozač "volvo" džipa prešao u suprotnu traku i direktno se sudrio sa autobusom.

Fotografije nakon stravičnog direktnog sudara

1 / 5 Foto: Kurir.rs

Kako Kurir saznaje na licu mesta, vozač džipa Miloš N. (31) je nedavno imao porodičnu tragediju.

- Vozaču džipa je pre nekih šest meseci umro otac i sad su mu davali pomen. U trenutku nesreće vozač "volva" se vraćao sa aerodroma gde je vozio rođaku koja je povodom pomena i došla kod njih u Mladenovac - kaže nam sagovornik i dodaje:

- Verovatno je od umora zaspao za volanom, jer ne znam šta bi drugo moglo da bude. Bio je zaista divan, koji nije nikada divljao kolima ili pravio neki problem.

Naš sagovornik kaže da se nastradali Miloš bavio poljoprivredom.

- Imao je preko 20 hektara zemlje, obrađivao ju je sa bratom. Imaju 130 krava, bio je vredan i dobar momak. Svi smo van sebe, jako nas je potresla ova vest - kaže naša sagovornica.

Oglasilo se tužilaštvo

Dežurni javni tužilac Osnovnog javnog tužilaštva u Mladenovcu obavio je uviđaj na licu mesta gde je jutros došlo do saobraćajne nezgode. Saobraćajnu nezgodu je prouzrokovao vozač "volvoa" koji je vozio iz pravca Beograda ka Mladenovcu.

- Prešao je na levu stranu, a vozač autobusa koji se kretao svojom trakom je pokušao da ga izbegne, ali nije uspeo. Došlo je do sudara u kojem je povređeno više od 30 putnika u autobusu, a vozač "Volvoa", koji je izazvao saobraćajnu nezgodu, je poginuo na licu mesta. Imajući u vidu da je saobraćajnu nezgodu prouzrokivao vozač putničkog vozila koji je preminuo, a za sada nije utvrđeno postojanje bilo kakvog doprinosa vozača autobusa, nema osnova za pokretanje krvičnog postupka - navode iz ovog nadležnog tužilaštva.

Dežurni tužilac Ojt u Mladenovcu je prilikom obavljaja uviđaja naložio vanredni tehnički pregled oba vozila, pregled kamera u autobusu, alko testiranje vozaća autobusa i obdukciju vozača putničkog vozila.

Bonus video:

00:39

Težak sudar kamiona i autobusa u blizini Mrčajevaca na Ibarskoj magistrali

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track