"BIO JE AGRESIVAN POSLE SAOBRAĆAJKE! KADA BI SE OTAC NAPIO, JOŽEF BI GA TUKAO!" Ovo je kuća u kojoj je nađeno telo ubijenog Jožefa
Foto: Kurir/N.H., Privatna arhiva

subotica

"BIO JE AGRESIVAN POSLE SAOBRAĆAJKE! KADA BI SE OTAC NAPIO, JOŽEF BI GA TUKAO!" Ovo je kuća u kojoj je nađeno telo ubijenog Jožefa

Crna Hronika -

Meštani Subotice šokirali su se nakon što su saznali da je osumnjičen Jožef Mičik (37) ubio svog oca Jožefa Mičika pre tri godine nakon svađe, a da je potom živeo sa njegovim telom u porodičnoj kući.

Pa da podsetimo, MUP je sinoć saopštio da je osumnjičeni uhapšen nakon što je otkriven zločin koji je počinio pre tri godine. Njemu je određeno zadržavanje do 48 sati, a nakon toga će biti saslušan u nadležnom tužilaštvu.

Agonija ove porodice počela je davno, pre više od dve decenije, ali niko u tom naselju nije slutio ovako brutalan kraj života Jožefa, kojeg su svi znali u selu. Jedan od poznanika sa kojim je nekad radio u fabrici Sever, kaže da je sve pošlo po zlu, posle otkaza u fabrici, kada je i ubijeni čovek proglašen tehnološkim viškom i ostao bez posla.

osumnjičeni ubica iz subotice
osumnjičeni ubica iz suboticefoto: Privatna Arhiva

- Teško je bilo snaći se i naći drugi posao. To je bilo teško vreme, a Jožef je u nemoći počeo više i da pije, pa se dešavalo i da ga policija nađe na putu i odveze kući u takvom stanju. Imao je dva sina, stariji Silvester je otišao ranije iz kuće, za poslom, a mlađi Jožef je ostao u kući. Ponekad su sekli drva po selu i nekako se snalazili za dinar, ali teška situacija je sigurno dovela do tragedije, bilo je i tuče u kući i agresije - kaže za Kurri poznanik porodice.

Majka osumnjičenog Jožefa i njegovog brata preminula je pre više od deset godina, kaže jedna komšinica i od tada je bilo još teže preživljavanje. Na svu nevolju, osumnjičeni sin Jožef je pre više godina pao s motora, kako navode neki od suseda, i tada se govorilo da je udario glavom o beton, nakon čega je bio sve agresivniji prema ocu.

- Čuli smo i da je tukao oca, da su se svađali često i da je sin bio vrlo agresivan. Nije se mnogo ni družio, bio je zatvoren, a tvrdi se da je pre tri godine izbila žestoka svađa među njima, kada je sin dograbio lopatu i ubio oca. Sada se otkrilo da ga je krio u pomoćnoj prostoriji, ispod poda, a ćutao je sve godine - kaže žena iz susedstva.

kuća u kojoj se dogodilo ubistvo u subotici
kuća u kojoj se dogodilo ubistvo u suboticifoto: Kurir/N.H.

Osumnjičeni sin je krio ubistvo i od brata, kojem je prenosio različite laži, od toga da je otac u zatvoru, da je otišao da živi u obližnjem Čantaviru, a kada je brat insistirao da kaže šta je sa ocem, rekao je da se razboleo u zatvoru. Takve informacije su došle i do suseda, koji su se tri godine pitali šta je sa nesrećnim čovekom, gde je mogao da nestane u tako ubogom stanju.

Signal da se ipak desilo nešto nepredviđeno bio je oglas, koji je osumnjičeni stavio, da prodaje kuću, a njegov brat je tada prijavio policiji nestanak oca, kako se tvrdi. Iz Centra za socijalni rad su potvrdili da tri godine Jožef nije podigao socijalnu pomoć, pa je tu ubistvo počelo da se rasvetljava.

- Motiv osumnjičenog da ubije oca, može biti samo činjenica da je tražio od oca i to malo novca od socijalne pomoći. Sin je radio navodno u nekom periodu u Signalu i Trampu, gde je dobio otkaz - kaže stariji sused, koji je poznavao oca, i navodi da je svađa izbila negde pre Uskrsa, nakon čega više komšiju nisu ni čule ni videle.

- Tražio je i tu crkavicu od pomoći koju je dobijao otac, a sve je bio agresivniji, i kako se čini nakon poslednjeg podizanja pomoći, da mu je presudio. Ali, kako sada saznajemo, nije nakon toga sam podizao pomoć, jer se plašio da ne bude otkriven, jer se odmah pročulo da je stariji Jožef negde nestao. Osumnjičeni je u međuvremenu navodno rasprodao sve iz kuće, priča se i da je bio vinovnik tuča u selu, ali nije uspeo da proda kuću, čemu se suprotstavio stariji brat.

rasprodao sve iz kuće, pre nego što je zločin otkriven
rasprodao sve iz kuće, pre nego što je zločin otkrivenfoto: Privatna Arhiva

Policija je sinoć saopštila da je Jožef Mičik uhapšen, zbog sumnje da je pre tri godine ubio oca i telo stavio pod patos u pomoćnoj prostoriji. Kada je otac ubijen, imao je 57 godina u tom momentu.

Policija je saopštila da je po nalogu Višeg suda u Subotici izvršen pretres kuće i da je pronađen leš u pomoćnoj prostorijji, za koji se sumnja da je otac uhapšenog Jožefa.

U blizini još jedan svirepi zločin

Inače, kuća porodice Miček u ulici Filipa Filipovića, nalazi se na početku Srpskog šora, iza Dudove šume, odmah posle pruge, kod koje je ubijena i nesrećna devojčica Milica B.(17), čiji ubica nije ni danas pronađen.

Bonus video:

02:46

KURIR ISPRED DVORIŠTA GDE JE ČOVEK ZAKOPAO OCA DA BI PRIMAO NJEGOVU PENZIJU: Pitali ga gde je otac, evo šta je odgovarao

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track