Ubici Meksikanke mesec dana pritovora

Ubici Meksikanke mesec dana pritovora

Crna Hronika -
Mišić je pred istražnim sudijom izjavio da nije kriv za Selenino ubistvo, a u sklopu istrage koja je otvoreno naloženo je i psihijatrijsko veštačenje

ZAGREB – Istražni sudija Županijskog suda u Splitu Davor Svalina uhapšenom Edi Mišiću (28) koji je osumnjičen za ubistvo Meksikanke Selene Margarit Grasiano Masedo na Marijanu, oderedio je mesec dana pritvora, s mogućnošću produženja.

- Sedeo je na stolici, s jedne i druge strane sedili su policajci, dok je još jedan stajao ispred njega. Ruke su mu bile vezane lisicama iza leđa. Mišić je delovao veoma mirno i neagresivno. Advokat mu je nešto govorio, on ga je najpre pažljivo saslušao, a onda i odgovorio. Prilično je bled u licu, vidi se kako se nije brijao par dana. Da sam ga bilo gde videla, nikada mi na pamet ne bi palo da je tako što mogao učiniti - rekla je novinarka Slobodne Dalmacije koja se zatekla u sudu.

Pritvor je Mišiću određen zbog mogućnosti da utiče na svedoke, mogućnosti da ponovi krivično delo, kao i teških okolnosti u vezi počinjenog dela.

Mišić je pred istražnim sudijom izjavio da nije kriv za Selenino ubistvo, a u sklopu istrage koja je otvoreno naloženo je i psihijatrijsko veštačenje.

Policija je demantovala da je Mišić u policiji priznao ubistvo, on je policajcima tvrdio kako mu je ranac pronađen na Marijanu ukraden, da Selenu nije video, ali mediji su saznali da je on zapravo pao na poligrafu.

Mišić je dobio i advokata po službenoj dužnosti , koji je u četvrtak uveče dobio spise koje tek treba proučiti, a potrebno je utvrdii i jesu li DNK tragovi i otisci pristiju pronađeni na Selelni zaista Mišićevi, a pokušaće se utvrditi da li ima njegovih tragova na telu ubijene Meksikanke.

Prilikom pretresa stana Mišića policija je našla set noževa u kojem je jedan nedostajao. Upravo taj bio je onaj kojim je ubijena Selena, a koji je pronađen na Marjanu, piše hrvatski portal 24sata.hr.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track