Aleksandar Simović negirao ubistvo Vukojevića

Aleksandar Simović negirao ubistvo Vukojevića

Crna Hronika -
Ja o ubistvu Vukojevića ne znam ništa, sve što sam saznao, saznao sam iz novina i sa televizije. Nikog nisam povredio, a kamoli ubio", rekao je Simović iznoseći odbranu

BEOGRAD - Nekadašnji pripadnik "zemunskog klana" Aleksandar Simović negirao je na početku suđenja pred Specijalnim sudom u Beogradu da je bezobzirno ubio svedoka-saradnika Zorana Vukojevića Vuka, 3. juna 2006.godine, tvrdeći da je za to ubistvo saznao iz medija.

"Ja o ubistvu Vukojevića ne znam ništa, sve što sam saznao, saznao sam iz novina i sa televizije. Nikog nisam povredio, a kamoli ubio", rekao je Simović iznoseći odbranu.

On je, međutim, priznao da je u stanu na Novom Beogradu, u kojem se krio tokom bekstva, skrivao oružje, ali da to oružje nije bilo njegovo, već pokojnog Zorana Povića Pove, koji je nastradao prilikom likvidacije Vukojevića.

U stanu u kom je uhapšen Simović pronađeni su revolver "Smit i Veson", automatska puška sa municijom, ručna bomba, kao i municija za magnum 357 kojim je izvršeno ubistvo Vukojevića.

U nastavku suđenja saslušani su kao svedoci, takođe bivši pripadnici "zemunskog klana", Sretko Kalinić i Miloš Simović.

Kalinić je tvrdio da je tokom bekstva od Miloša Simovića i Vlade Milisavljevića čuo da je Aleksandar ubio Vukojevića, jer je hteo da mu se osveti što je pristao da sarađuje sa Tužilaštvom u procesu za ubistvo bivšeg premijera Zorana

Đinđića i za krivična dela koje je vršio "zemunski klan".

Kalinić je sugerisao Sudskom veću da ispita da li je motiv za ubistvo Vukojevića bio i taj što je Aleksandra Simović hteo da se dokopa 4,5 miliona evra, koje je navodno Vukojević uzeo od ubijenog vođe "zemunskog klana" Dušana Spasojevića i zatrpao ih u dvorištu svoje kuće u Zemunu.

Miloš Simović, Aleksandrov rođeni brat, rekao je da Kalinić "sve laže", nakon čega je Sud odlučio da ih suoči.

Tokom suočenja Kalinić i Simović međusobno su se optuživali za laži i "prozivali se oko žena".

Nakon pauze, Sud će odlučiti u kom pravcu će dalje teći suđenje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track