Potvrđene presude za ubistvo Slavoljuba Šćekića

Potvrđene presude za ubistvo Slavoljuba Šćekića

Crna Hronika -
Ubicama policijskog funkcionera Slavoljuba Šćekića Viši sud u Podgorici potvrdio je kazne od po 30 godina zatovora

PODGORICA - Viši sud u Podgorici potvrdio je kazne od po 30 godina zatvora Saši Boreti, Ljubu Bigoviću, Ljubu Vujadinoviću i Milanu Šćekiću, osuđenima za ubistvo crnogorskog policijskog funkcionera Slavoljuba Šćekića.

Šćekić je ubijen pre sedam godina ispred svoje kuće u Podgorici, jer se, kako je utvrđeno, zamerio zbog svoje profesionalne doslednosti u rasvetljavanju kriminala.

Bigović i Boreta su osuđeni jer su podstrekivali na ubistvo Šhekića, a Vujadinovih i Milan Šćekić jer su ubili Slavoljuba Šćekića.

Sestra ubijenog Šćekića Slavica Šćekić je, odmah nakon izricanja presude za ubistvo njenog brata, rekla da je zadovoljna visinom kazne, ali da "strepi za dalju sudbinu ove presude".

Slavica Šćekić je izrazila bojazan da se ne desi da Apelacioni sud Crne Gore ponovo, kao što je učinjeno dva puta, ne ukine danas izrečenu presudu.

Branilac osuđenog Ljuba Bigovića, Borivoje Borović izrazio je nezadovoljstvo, jer, kako je objasnio, sudsko veće u ovom slučaju nije poštovalo dokaze.

On je ocenio da je Apelacioni sud, samim tim što je dva puta ukidao presudu za ubistvo Šćekića, "davao jasne znake" sudskom veću šta treba da uradi, ali ono to nije učinilo.

Borović je rekao da očcekuje da će Apelacioni sud, pošto više ne može da ukine presude, ceo slucaj vratiti na ponovni glavni pretres.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track