Među kablovima otkrivena četvorica Marokanaca

Među kablovima otkrivena četvorica Marokanaca

Crna Hronika -
Imigranti su otkriveni u vagonu kojim je transportovana kamionska prikolica natovarena kablovima čije je krajnje odredište bila Austrija, a voz je saobraćao iz Grčke ka zapadnoj Evropi

BEOGRAD - Carinici su danas na Železničkoj stanici u Ristovcu na jugu Srbije u teretnom vozu otkrili četvoricu Marokanaca koji su nameravali da ilegalno pređu granicu, saopštila je Uprava carina.

Imigranti su otkriveni u vagonu kojim je transportovana kamionska prikolica natovarena kablovima čije je krajnje odredište bila Austrija, a voz je saobraćao iz Grčke ka zapadnoj Evropi.

Carinici su u sredu na graničnom prelazu sa Mađarskom Horgoš u kamionu makedonskih registarskih oznaka kojim su prevožene plastične cevi sa priborom za montažu iz Makedonije u Nemačku, otkrili trojicu ilegalnih imigranta, dvojicu Pakistanaca i jednog Avganistanca.

Oni su otkriveni tako što je kamion pregledan mobilnim skenerom na kojem su se videle ljudske siluete, pa je otvoren tovarni deo kamiona, gde su imigranti bili sakriveni u unutrašnjosti plastičnih cevi do kabine vozača.

Hrvatska policija saopštila je ranije danas da je uhapsila 10 Avganistanaca koji su ilegalno ušli u Hrvatsku.

Prema podacima vukovarsko-sremske policije, do 8. oktobra u 312 slučajeva sprečen je nezakoniti ulazak u Hrvatsku ukupno 1.212 stranih državljana, među kojima je najveći broj iz Avganistana (498), Sirije (137), Somalije (111) i Alžira (109).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track