Uhapšeni supruga i brat Luke Bojovića

Fatalna gospođa

Uhapšeni supruga i brat Luke Bojovića

Crna Hronika -
Barbara i Nikola uhapšeni na Kanarskim ostrvima zbog droge i pranja para. Luku, uhvaćenog u februaru u Španiji, odala upravo Barbarina ljubavna pisma

BEOGRAD - Opet žena, opet Španija.

Supruga i brat Luke Bojovića, Barbara i Nikola uhapšeni su u četvrtak na Kanarskim ostrvima u Španiji zajedno sa više od 20 osoba osumnjičenih za pranje novca i rasturanje droge.

Premijer i ministar policije Ivica Dačić izjavio je da su u četvrtak ujutru na Kanarskim ostrvima uhapšeni žena i brat Luke Bojovića, Vladimir Mijatović, Nenad Jorac, Slavica Ristović, Željko Nešović i više drugih osoba.- Oni su osumnjičeni za pranje novca, distribuciju opojnih droga i dovođenje u vezu sa proizvodnjom amfetamina - kazao je Dačić i dodao da je ova zajednička akcija španske i srpske policije nastavak akcije u kojoj je u februaru uhapšen Luka Bojović.

Tada su mediji pisali da su Luku odala upravo ljubavna pisma žene Barbare. Ona sa troje dece živi u iznajmljenom stanu u turističkom naselju Finestrat kod Alikantea, gde ima poslastičarnicu.Direktor policije Milorad Veljović rekao je za Kurir da je uhapšeno više od 20 osoba koje se dovode u vezu sa grupom Luke Bojovića.- Ako se dokaže njihova krivica, postoji mogućnost da će im biti oduzeta sva imovina stečena nezakonitim radnjama - kazao je on.On je naveo da su uhapšeni poreklom iz Srbije BiH i Hrvatske, da je pretreseno više od 20 stanova i privatnih preduzeća u Valensiji, Alikanteu i Las Palmasu, kao i da su zaplenjena dokumenta i materijali koji se dovode u vezu sa Bojovićevom grupom.Vuk Bojović, Lukin i Nikolin otac, vest o hapšenju saznao je od novinara Kurira.- To sad prvi put čujem. Sa Barbarom sam se čuo pre dva dana i bilo je sve u redu, a Nikola je u sredu otputovao u Španiju da poseti Luku u zatvoru. On nije kriminalac. Ako su hteli da ga uhapse, to su mogli i u Beogradu. A Barbara je divna žena, sa decom živi u skromnom iznajmljenom stanu - rekao nam je Bojović i dodao da je juče Nikola bio nedostupan, a da se Barbara sinoć nije javljala na telefon.Luka Bojović, koji je preuzeo „zemunski klan“ 2003, uhapšen je u Valensiji 9. februara u kafiću zajedno sa Vladimirom Mijanovićem zvanim Zuba, Sinišom Petrićem zvanim Zenica i Vladimirom Milisavljevićem Budalom.

Luka Bojović
Luka Bojović

Vuk Bojović
Vuk Bojović

Najbolja policija na BalkanuVeljović je pohvalio rad pripadnika Uprave kriminalističke policije Srbije i njenog načelnika Rodoljuba Milovića.- Slobodno mogu da kažem da je kriminalistička policija Srbije najbolja na Balkanu - rekao je on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja