Granični policajac suspendovan zbog ratnog zločina

Granični policajac suspendovan zbog ratnog zločina

Crna Hronika -
Okružno tužilaštvo Istočno Sarajevo donelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv ovog policijca

SARAJEVO- Direktor Granične policije BiH Vinko Dumančić suspendovao je policajca osumnjičenog za ratni zločin protiv čovečanstva

Suspendovani R. M. imao je čin višeg inspektora, a radio je kao inspektor za nadzor državne granice, bezbednost aerodroma i obuku u Odseku za operacije i organizaciju Terenskog ureda za aerodrome.

Okružno tužilaštvo Istočno Sarajevo donelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv ovog policijca, a Dumančić je, kako se navodi u saopštenju Granične policije BiH, rešenje o privremenoj suspenziji doneo u skladu sa ovlaštenjima i odgovornostima propisanim Zakonom o policijskim službenicima BiH.

Istovremeno je Disciplinska komisija Granične policije BiH donela rešenje o pokretanju disciplinskog postupka protiv R. M. zbog postojanja osnova sumnje da je počinio težu povredu službene dužnosti - ponašanje koje narušava ugled policijskog organa.

Ceneći da bi bilo štetno po Graničnu policiju BiH da policijski službenik i dalje ostane na dužnosti u ovom policijskom organu, doneto je rešenje o privremenoj suspenziji koja će trajati do okončanja disciplinskog ili krivičnog postupka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track