Bojovićev klan pravio drogu

Nastavili „posao“

Bojovićev klan pravio drogu

Crna Hronika -
Prilikom hapšenja brata i žene Luke Bojovića španska policija pronašla laboratoriju za skank i pola miliona evra

BEOGRAD/MADRID - Odmotava se!Nikola i Barbara Bojović, brat i supruga Luke Bojovića, koji su uhapšeni sa još 22 osobe u Valensiji u Španiji, osumnjičeni su da su trgovali drogom i prali novac za pritvorenog vođu „zemunskog klana“, saopštila je juče španska policija.- Dvojica uhapšenih su državljani Hrvatske i Bosne i Hercegovine, a još dvojica Španci. U akciji pod nazivom „Luka“ otkrivena je laboratorija za proizvodnju skanka, određena količina droge, pola miliona evra i obimna dokumentacija, koja se trenutno analizira - kaže izvor iz policije. Kako navodi, laboratorija skanka otkrivena je u jednoj od dvadesetak kuća koje su pretresene.Prema nezvaničnim informacijama, akcija pretresa i hapšenje počeli su u četvrtak oko šest sati ujutru.- Akcija je dugo planirana i sprovedena na potezu od Alikantea kod Valensije do Las Palmasa na Kanarskim ostrvima. Lukin brat Nikola boravio je u Srbiji i samo dan pre hapšenja došao je u Španiju da poseti brata u zatvoru, Barbaru i njihovo troje dece. Imali smo informacije da je trebalo da krene još u ponedeljak, ali je on iznenada promenio plan - navodi naš izvor i dodaje da je jasno da su Španci sproveli akciju čim je Nikola došao na njihovu teritoriju, pa brata nije ni uspeo da vidi.- Grupa se sumnjiči za brojna krivična dela na teritoriji Španije, ali prema do sada raspoloživim informacijama, Barbara i Nikola Bojović imali su značajnu ulogu u pranju novca stečenog krijumčarenjem kokaina iz Južne Amerike u Španiju i zemlje EU - navodi on. Osim njih, među uhapšenima su i Srđan Kovačević, Slaviša Ristović, Željko Nešović, Goran Radulović, Vladimir Mijatović i Nenad Jorac.

Razboleo sam se od brige!Direktoru beogradskog zoo-vrta Vuku Bojoviću, ocu Nikole i Luke, pozlilo je kad je čuo da su Nikola i Barbara uhapšeni.- Svako ko poznaje Nikolu zna da on nikad nije imao nijednu dodirnu tačku s tim svetom. Snaja Barbara je požrtvovana majka. Luku nije viđala pune dve godine, sama je troje dece izvela na pravi put, uz to je vodila i restoran kako bi ih prehranila - kaže Vuk Bojović.

Nikola nije na poterniciZa razliku od starijeg brata Luke, koji je uhapšen na osnovu srpske poternice zbog učešća u brojnim likvidacijama, za mlađim Nikolom ne postoji poternica naše države. On se dosad nije dovodio u vezu s kriminalnim aktivnostima, osim što ga je optuženi Sretko Kalinić pred Specijalnim sudom u Beogradu označio kao čoveka koji im je pred ubistvo Branka Jeftovića Jorge 2004. javio da je on u kafiću na Vračaru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja