Trudnica na pešačkom pokosila tri žene
Foto: Nemanja Pancic

Težak udes

Trudnica na pešačkom pokosila tri žene

Crna Hronika -
Zorica S. (52), Jelena D. (37) i 66-godišnja žena povređene su kad je na njih u punoj brzini naletela Minela U. (29)

BEOGRAD - Horor na Novom Beogradu!

Trudnica Minela U. (29) naletela je, u punoj brzini, „zastavom 10“ na Zoricu S. (50), Jelenu D. (37) i još jednu 66-godišnju ženu na pešačkom prelazu u Omladinskih brigada kod broja 86.

Stravičan udes, u kom su sve tri žene teško povređene, dogodio se u sredu oko 13.30 časova.

- Tri žene su počele da prelaze ulicu na pešačkom prelazu. Kola iz desne i srednje trake zaustavila su se da ih propuste, ali Minela, koja je vozila u krajnjoj desnoj traci, izgleda da ih nije videla. U punoj brzini naletela je na nesrećne žene, koje su od siline udara odletele desetak metara. Minela je tek tad pokušala da ukoči - priča izvor iz istrage.

Prema rečima očevidaca, posle stravičnog praska čuli su se škripa kočnica, a odmah i zapomaganje povređenih.- Jedna žena ostala je da leži, licem na dole i u lokvi svoje krvi. Bila je nepomična. Druga, mlađa, uspela je jednom da vrisne i potom se onesvestila od bolova, dok je najstarija žena zapomagala: „Slomila sam kičmu, upomoć“ - priča jedan od očevidaca udesa.

- Iz automobila je istrčala trudnica i pala na kolena. Vrištala je: „Šta sam uradila“ i „Upomoć“! Za njom je iz kola istrčao muž, koji ju je podigao s ulice i zagrlio da ne povredi sebe. Posle toga je pritrčao povređenim ženama i pozvao pomoć - dodaje sagovornik.

Ubrzo posle udesa, u Omladinskih brigada stigle su tri ekipe Hitne pomoći i patrola policije.- Zorica S. je najteže povređena. Ona je u komi i s prelomljenom levom potkolenicom prevezena u Urgentni centar. Jelena D. je s teškim potresom mozga, istezanjem kičme i posekotinom glave prevezena na VMA, gde je prebačena i 66-godišnja žena sa povredama kičme i potiljka - rekla je dr Nada Macura, portparol Hitne pomoći.

Kobni prelaz

Stanari zgrada u Omladinskih brigada za prelaz na kome su pokošene tri žene kažu da je jedan od najopasnijih u ovom delu grada.- Vozači u traci u kojoj je bila Minela uopšte ne vide kad neko prelazi ulicu. Samo ovog meseca ovde je oboreno šest pešaka - priča jedan od stanara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track