Stradala supruga Smiljka Kostića
Foto: Niske Vesti

Tragedija bivšeg „kralja duvana“

Stradala supruga Smiljka Kostića

Crna Hronika -
Lidija Kostić (60) nastradala kad je pala niz stepenice. Smiljko: Na njenom grobu ću poimenično označiti političare, sudije i direktore koji su nam uništili život i razorili porodicu

NIŠ - Nesreća!Lidija Kostić (60), supruga Smiljka Kostića, bivšeg gradonačelnika Niša, „kralja duvana“ i višegodišnjeg direktora Duvanske industrije Niš, poginula je u porodičnoj kući u Žitorađi! Nesreća se dogodila preksinoć oko 18.30 sati, kada je Smiljka, prema rečima očevidaca, pala niz stepenice i polomila vrat!Očevidac nesreće bila je rođaka Slavica Filipović iz Žitorađe.- Pozvonila sam u nedelju s kapije i videla Lidiju kako je krenula da mi otvori. Dok je silazila niz stepenice, iznenada se zanela i strmoglavila na beton u dnu stepeništa! Vrisnula sam i potrčala da pozovem komšiju u pomoć! Pošto je kapija bila zaključana, komšija je preskočio ogradu i zatekao Lidiju u lokvi krvi. Tada je izašao i Smiljko i odmah pozvao Hitnu pomoć - ispričala je vidno uznemirena komšinica.Smiljko Kostić je očajan posle tragedije koja ga je zadesila.- Moju suprugu je ubila pravna mafija i duvanska industrija! Nekoliko godina se sudimo s kompanijom „Filip Moris“, i to nas je totalno uništilo finansijski, a posebno psihički i zdravstveno. Pod stalnim smo stresom, a vrhunac je bio uoči vikenda, kad je došao neki čovek da mi predloži pomirenje, uz napomenu da nas neće primoravati da plaćamo sudske troškove ako odustanemo od daljeg suđenja! Lidiju je to izbezumilo i dotuklo! Bila je očajna, nisam mogao da je smirim! Izgubila se od jada i bola, i to je sigurno doprinelo da strada kako se i desilo. Kraj njenog kovčega danas na groblju u Žitorađi izneću celu istinu, spreman sam da po imenu označim političare, sudije i direktore koji su nam uništili život i izazvali tragediju - rekao je za Kurir, grcajući od bola, Smiljko Kostić.

Lidija će biti sahranjena u Žitorađi jer Kostić nema novca da plati parcelu u Nišu.

Uzaludna reanimacijaMarko Smiljković, službenik za odnose s javnošću Kliničkog centra Niš, izjavio je za Kurir da je Lidija Kostić dovezena bez svesti, s nekoliko preloma na glavi i vratu i oteklinom mozga. Lekari su pokušali da je reanimiraju, ali svi napori su bili uzaludni.

Doveden do prosjačkog štapaKostić je za Kurir rekao da mu je porodica dovedena do prosjačkog štapa!- Uništen sam finansijski, a porodica mi je razorena - rekao je Kostić.Smiljko Kostić je svojevremeno imao posede u inostranstvu, kao i kuće u Nišu i okolini. Međutim, nakon hapšenja 1998. proveo je dve godine u zatvoru, a zbog visokih troškova suđenja rasprodao je gotovo celu imovinu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track