PRETNJA: Zbog Čanka ću vas sve dići u vazduh!

Teroristička pretnja u Novom Sadu

PRETNJA: Zbog Čanka ću vas sve dići u vazduh!

Crna Hronika -
Muškarac srednjih godina pozvao juče u 7.33 sata centralu Višeg suda i rekao da je postavljena bomba u zgradi! Razgovor sa operaterima trajao više od minuta

NOVI SAD - Lažnjak!Nepoznati muškarac je juče ujutro upozorio radnika na telefonskoj centrali novosadskog Višeg i Osnovnog suda da je u zgradi postavljena bomba.- Radnik na telefonskoj centrali suda juče je u 7.33 sata dobio poziv muškarca koji je, sudeći po glasu, srednjih godina. Razgovor je trajao više od minut, a muškarac je rekao "da je stavio bombu da ih digne sve u vazduh zbog Čanka". On nije objasnio da li je to uradio zato što je kivan na lidera Lige socijaldemokrata Vojvodine ili u znak podrške zbog sudskog postupka koji se vodi protiv ovog političara. Nepoznati muškarac je u razgovoru pominjao i jednog od sudija novosadskog suda, a na kraju je još jednom ponovio da je postavljena bomba! Inače, poziv je u centralu suda stigao s mobilnog telefona - saznaje Kurir od izvora bliskog sudu.Pripadnici Kontradiverzione jedinice novosadske policije odmah su evakuisali zaposlene, a detaljnom proverom utvrđeno je da je dojava bila lažna! Podsetimo, Nenad Čanak je u petak saslušan pred istražnim sudijom Osnovnog suda u Novom Sadu po krivičnoj prijavi u kojoj se navodi da je ispred kafane "Tako je suđeno", vlasništvu bivšeg vaterpoliste Danile Dače Ikodinovića, pretukao Beograđanina Pavla Lešanovića.

Baš vole da zovuJučerašnja lažna dojava je 13. u novosadskoj Palati pravde od početka godine. U sudu kažu da je, za razliku od dosadašnjih lažnih dojava, jučerašnja stigla u ranim jutarnjim satima, dok je većina zaposlenih tek pristizala na posao!Uzbuna i u školiLažna dojava o postavljenoj bombi juče je upućena i novosadskoj Srednjoj mašinskoj školi. Dojava je primljena oko 13 sati, a nakon pregleda učenici su se vratili na nastavu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track