Beograđaninu mesec dana pritvora

Priština

Beograđaninu mesec dana pritvora

Crna Hronika -
Blagića je u sredu uhapsila Euleks policija na administrativnom prelazu Jarinje na severu Kosova

PRIŠTINA - Pretpretresni sudija Okružnog suda u Prištini Vehbi Kastanjeva danas je odredio pritvor od mesec dana Predragu Blagiću iz Beograda, koji je osumnjičen za zloupotrebu službenog položaja.

Advokat Dejan A. Vasić izjavio je da je Blagiću određen pritvor zbog opasnosti od bekstva i činjenice da ima prebivalište na teritoriji centralne Srbije.

Blagića je u sredu uhapsila Euleks policija na administrativnom prelazu Jarinje na severu Kosova.

"Na rešenje o pritvoru ću uložiti žalbu Vrhovnom sudu Kosova, a ukoliko ovo pravno sredstvo ne urodi plodom, pokušaćemo da polaganjem jemstva izborimo da se osumnjičeni brani sa slobode", rekao je Vasić.

Ovo je drugi slučaj u poslednjih nekoliko dana da Euleks na administrativnom prelazu Jarnje hapsi osobe za kojima je raspisana poternica.

Kako su ranije saopštili, oni su na ovom prelazu uhapsili i osobu za kojom je Opštinski sud u Prištini raspisao poternicu u vezi sa pokušajem silovanja i koja je trebalo da služi kaznu zatvora u trajanju od jedne i po godine.

Ova hapšenja usledila su nakon što je na Jarinju Euleksova policija počela sa korišćenjem novo uvedenog računarskog sistema za upravljanje granicom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track