Afera Agrobanka: Još osmoro pod istragom

Proširena istraga

Afera Agrobanka: Još osmoro pod istragom

Crna Hronika -
Osumnjičeni su Dušan Antonić, Slavoljub Korićanac, Bojan Zarić, Bojan Labovića, Vahbo Papić, Stevan Alavanja, Bojan Simonović Predrag Vučković

BEOGRAD - Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević saopštio je da je Tužilaštvo za organizovani kriminal donelo naredbu o proširenju istrage protiv osumnjičenih odgovornih u slučaju "Agrobanka".

Tužilaštvo za organizovani kriminal donelo je naredbu o proširenju istrage protiv osumnjičenih odgovornih u "Agrobanci" Dušana Antonića, Slavoljuba Korićanca, Bojana Zarića, Bojana Labovića, Vahba Papića, Stevana Alavanje - vlasnika preduzeća "Asprom", "Agrartrejd" i poljoprivrednog preduzeća "Porečje-Vučje", Bojana Simonovića - člana Izvršnog odbora "Agrobanke" i Predraga Vučkovića, direktora preduzeća "Agrartrejd", rekao je tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević.

Antonić, Korićanac, Zarić, Labović, Papić i Simonović sesumnjiče da su kao odgovorna lica „Agrobanke“ na nepropisan način odobrili veliki broj kredita povezanim pravnim licima „Asprom“ DOO Vrčin, „Agrartrejd“ Beograd i „Porečje-Vučje“ od kojih ova pravna lica nisu vratila banci kredite u iznosu od 2, 3 milijardi dinara i 2miliona 352.000 evra u periodu od 24. juna 2008. do 29. decembra 2011.godine.

Alavanja i Vučković sumnjiče se da su kao odgovorna lica u svim privrednim društvima, iako su znali da su ta privredna društva prezadužena od ove banke, uzimala navedene kredite bez davanja adekvatnih sredstava obezbeđenja.

Pored toga, po osnovu kreditnih plasmana ovim pravnim licima, okrivljenom Dušanu Antoniću određeni su posebni bonusi zbog navodnih posebno uspešnih poslovnih poduhvata.

Na predlog Tužilaštva za organizovani kriminal, sudija za prethodni postupak Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu osumnjičenim Stevanu Alavanji - vlasniku preduzeća "Asprom", "Agrartrejd" i poljoprivrednog preduzeća "Porečje-Vučje", Bojanu Simonoviću - članu Izvršnog odbora "Agrobanke" i Predragu Vučkoviću - direktoru preduzeća "Agrartrejd" je odredio pritvor u trajanju do 30 dana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track