NESREĆA: Radnik ranio dečaka
Foto: KURIR

Nesreća u Smederevu

NESREĆA: Radnik ranio dečaka

Crna Hronika -
D. M. (37), obezbeđenje „Želvoza“, pogodio iz službenog pištolja E. M. (11), koji je kroz rupu ušao u dvorište fabrike

SMEDEREVO - Spasao ga Bog!D. M. (37), radnik obezbeđenja Fabrike železničkih vozova „Želvoz“ u Smederevu, ranio je juče oko 14 sati hicem iz službenog pištolja E. M. (11). Pre ranjavanja dečak je prošao kroz rupu u ogradi i ušao u dvorište fabrike. Čuvar ga je ugledao i zapucao na njega. E. M. je s prostrelnom ranom noge prevezen u bolnicu, gde je zadržan na odeljenju ortopedije.- Mog sina je dragi Bog spasao od smrti, jer je danas Kurban-bajram, koji mi inače slavimo. Ušao je u dvorište fabrike da bi s drugovima malo igrao fudbal. Čim ih je video, čuvar je pojurio za njima. Zatim je izvadio pištolj i s razdaljine od četiri metra pucao u mog sina - kaže za Kurir Sadula M., dečakov otac.Otac je dodao da je njegov sin, krvave noge, plačući i hramljući, dotrčao kući.- Komšije su mu odmah pritrčale u pomoć i zavile mu nogu kako bi zaustavili krvarenje dok dete ne stigne do bolnice - kazao je otac i zamolio nas da ga slikamo sa sinom u bolnici.Sadula je zatim uhvatio za ruku svog sina, koji od bolova nije mogao da priča.U smederevskoj policiji, međutim, negiraju očevu priču i kažu da D. M. nije namerno pucao u dečaka.- Radnika obezbeđenja su navodno napale nepoznate osobe, nakon čega je pucao u vazduh. Zalutali metak pogodio je dete koje se nalazilo u blizini, van kruga fabrike. Daljom istragom biće utvrđene sve okolnosti u vezi s ovim slučajem - kaže izvor Kurira iz istrage.

Ovde je dečak ušao u fabrički krug
Ovde je dečak ušao u fabrički krug

Stalno nam kradu gvožđeZaposleni u „Želvozu“ kažu da godinama imaju problema sa stanovnicima naselja Krivak.- Oni prave rupe u ogradi kako bi kroz njih mogli da ulaze u krug fabrike. Potom odnose gvožđe i aluminijum i prodaju ga. Stalno prijavljujemo krađe policiji, ali su upadi i dalje česti. Ne znamo da li je i ovaj dečak hteo da krade, tako da ne smemo to da tvrdimo - kaže zaposleni u fabrici „Želvoz“.

Sa ženom gaji petoro deceSadula M. s bolesnom ženom, sinom E. M. i još četvoro dece živi u naselju Krivak, u neposrednoj blizini „Želvoza“.- Bio sam u obližnjem selu kad mi je sin ranjen. Čim su mi javili šta se desilo, strašno sam se potresao i dojurio u bolnicu - kaže Sadula M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track