Umesto za stanove novac trošio za otplatu i kupovinu

Kragujevac

Umesto za stanove novac trošio za otplatu i kupovinu

Crna Hronika -
Policija osnovano sumnja da je Dragan S. od 2003. do 2005. godine, novac koji su kupci stanova i lokala u izgradnji u tržno-poslovnom centru "Milenijum" u Kragujevcu uplatili na račun njegovog preduzeću "Interšped", umesto za stambenu izgradnju koristio u druge svrhe

KRAGUJEVAC - Zbog zloupotrebe službenog položaja uhapšen je vlasnik privatnog preduzeća "Interšped" Dragan S. (53) iz Kragujevca, kome je istražni sudija Višeg suda, posle saslušanja odredio pritvor, saopštila je kragujevačka policija.

Kako je navedeno u saopštenju, policija osnovano sumnja da je Dragan S. od 2003. do 2005. godine, novac koji su kupci stanova i lokala u izgradnji u tržno-poslovnom centru "Milenijum" u Kragujevcu uplatili na račun njegovog preduzeću "Interšped", umesto za stambenu izgradnju koristio u druge svrhe.

Policija navodi da je Dragan S. tim novcem plaćao rate za raznu opremu i mašine za obradu drveta, kupljene na lizing za preduzeće za preradu drveta "Košutnjak" , koje je kupio u postupku privatizacije.

Takođe, sumnja se i da je novcem sa računa preduzeća od 2004. godine otplaćivao rate za vozilo marke "kia sorento" kupljeno na lizing. To vozilo je u junu 2006. godine potpuno isplatio i preneo ga ne sebe, navedeno je u saopštenju.

Na taj način Dragan S. je sebi i preduzeću "Košutnjak" čiji je, takođe, vlasnik, pribavio novac u iznosu od 6,5 miliona dinara, za koliko je oštetio kupce nezavršenih stanova i lokala.

Tržno-poslovni centar "Milenijum" čija je izgradnja počela pre deset godina, još uvek nije završen. Kupci stanova i lokala u tom objektu trebalo je da se usele još 2006. godine i te godine su podneli krivičnu prijavu protiv vlasnika "Interšpeda", a u nekoliko navrata su i protestovali.

U tom poslovno-stambenom objektu, nesrećnim slučajem, pre nekoliko godina stradao je osamnaestogodšnjak.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja