PODIGNUTA OPTUŽNICA: Duliću preti teža kazna!

Afera Nuba

PODIGNUTA OPTUŽNICA: Duliću preti teža kazna!

Crna Hronika -
Protiv bivšeg ministra Specijalno tužilaštvo optužni predlog juče zamenilo optužnicom. Zaprećena kazna od dve do 12 godina zatvora

BEOGRAD - Prekvalifikovano!Tužilaštvo za organizovani kriminal prekvalifikovalo je krivično delo za koje se teretio bivši ministar za zaštitu životne sredine Oliver Dulić i optužni predlog protiv njega zamenilo optužnicom. Dulić je, podsetimo, bio optužen za najblaži oblik zloupotrebe položaja, dok će sada odgovarati za teži oblik, koji uključuje i korupciju.

Uz njega su optuženi i njegovi saradnici Nebojša Janjić i Zoran Drobnjak.- Dulić i njegovi saradnici optuženi su da su zloupotrebom službenog položaja pribavili više od 2,5 miliona dinara preduzeću "Nuba invest" u Beogradu, a na štetu budžeta Srbije - navodi izvor iz istrage. Za ovo krivično delo zaprećena je kazna od dve do 12 godina zatvora.

Do promene kvalifikacije krivičnog dela i zamene optužnog predloga optužnicom došlo je nakon dopune krivične prijave policije koja je tužilaštvu dostavila podatke o neplaćenim dažbinama državnim i javnim preduzećima tokom izdavanja građevinskih dozvola za postavljanje optičkih kablova.

- Proverava se i gde je otišlo 5,6 miliona evra namenjenih optičkoj mreži, koji su završili na računima povezanih preduzeća na Kipru, Sejšelima i u Holandiji - navodi RTS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track