Pet vođa "ekstrema" iza rešetaka

Akcija policije u Novom Pazaru

Pet vođa "ekstrema" iza rešetaka

Crna Hronika -
Iza rešetaka pet vođa navijačke grupe Ekstremi. Sporna parola, na kojoj je pisalo „Rešen rebus - srce, bubreg, pluća, živela Žuta kuća“, napisana pred samu utakmicu u ulici blizu stadiona

NOVI PAZAR - Sprej sramote!Novopazarska policija uhapsila je juče tokom prepodneva petoricu vođa navijačke grupe Ekstremi iz ovog grada zbog sumnje da su prošle srede učestvovali u postavljanju transparenta „Rešen rebus - srce, bubreg, pluća, živela Žuta kuća“ na tribinama stadiona tokom utakmice Novi Pazar - Rad! Kako Kurir saznaje u Novom Pazaru, iza rešetaka su vođe ove navijačke grupe i oni će biti privedeni nadležnom istražnom sudiji.- Policija je privela Emira R. (39), Edina P. (30), Mirzu G. (30), Enesa V. (24) i Emira H. (21), svi iz Novog Pazara, zbog sumnje da su počinili krivično delo nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi. Takođe postoji sumnja da je Enes V. počinio i krivično delo ometanja ovlašćenog službenog lica u obavljanju poslova bezbednosti. Mi nastavljamo rad na rasvetljavanju i otkrivanju ostalih učesnika ovog nemilog incidenta - rekao je juče izvor Kurira iz policije.Naš sagovornik dodaje da su neki od ovih navijačkih vođa odranije poznati policiji.- Osumnjičeni su identifikovani na osnovu operativnog rada i na osnovu video-snimka sa same utakmice - kaže izvor Kurira.Sramni transparent, koji je protekle nedelje uzbunio čitavu Srbiju, kako Kurir nezvanično saznaje, pisan je pred samu utakmicu u Ulici Rasima Halilovića, u neposrednoj blizini stadiona.- Transparent je zatim tajno prebačen na stadion, iako su se njegovom isticanju na tribinama žestoko usprotivile vođe Torcide i još nekih navijačkih grupa! U jednom trenutku zbog toga je došlo i do svađe između samih navijača Novog Pazara, a policija istražuje kako je transparent odnet sa stadiona - kaže naš izvor.

Tri grupe na stadionuJedan od vođa Ekstrema je dan posle incidenta Kuriru rekao da je bio protiv transparenta i da su u trenutku isticanja na severnoj tribini stadiona uz Ekstreme bile još tri različite navijačke grupe.

Odgovor na rebus radovacaTransparent „Rešen rebus: srce, bubreg, pluća, živela Žuta kuća“ aludira na kosovske Srbe, žrtve trgovine organima na Kosovu i u Albaniji tokom rata 1999. godine. Novopazarci su transparentom odgovorili na poruku navijača Rada tokom meča u martu ove godine, kad su Beograđani razvili transparent na kojem je pisalo „Rešite rebus“, a „rešenje“ je bilo „Nož, žica, Srebrenica“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track