Za pečeno jagnje i vino policajci odavali tajne

Hapšenje

Za pečeno jagnje i vino policajci odavali tajne

Crna Hronika -
Sumnja se da su desetorica policajaca za novčanu nagradu i druge poklone, javljali kad će se i gde provoditi kontrola vozila i saobraćaja U jednom slučaju mito je bilo pečeno janje i 20 litara vina

ZAGREB - Zagrebački Županijski sud odredio je jednomesečni istražni zatvor desetorici osumnjičenih zbog odavanja MUP-ovih podataka o mestu i vremenu provođenja kontrole vozila, bezbednosti drumskog saobraćaja i prevoza opasnih materijala.

Protiv svih 37 osumnjičenih - 11 policajaca i 26 vlasnika i zaposlenih u transportnim preduzećima koji su uhapšeni u ponedeljak u novoj antikorupcionoj akciji na severozapadu Hrvatske, Kancelarija za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala provodi istragu za primanje, odnosno davanje mita, za zloupotrebu položaja i ovlašćenja, podsticanje na zloupotrebu i za protivzakonito posredovanje.

Na predlog Kancelarije, istražni zatvor određen je devetorici policajaca i jednom preduzetniku zbog opasnosti od uticaja na svedoke.

Sa slobode će se braniti ostali optuženici koji su, kako pretpostavljaju mediji, Kancelariji priznali krivnju.

Sumnja se da su desetorica policajaca iz bjelovarsko-bilogorske i jedan iz koprivničko-križevačke policije tokom ove godine u Bjelovaru, Daruvaru i drugim mestima ostalim osumnjičenima za novčanu nagradu i druge poklone, javljali kad će se i gde provoditi kontrola vozila i saobraćaja.

Policajci su odavali podatke o mestu i vremenu kontrole osovinskog opterećenja, ukupne dopuštene mase i dimenzije vozila koji provode i preduzeća Hrvatske ceste.

Oni su javljali vreme i mesto kontrole bezbednosti drumskog saobraćaja i prevoza opasnih materijala koje u saradnji s MUP-om provodi ministarstvo saobraćaja, pomorstva i infrastrukture.

To su radili na traženje osumnjičenih koji su pomoću mita nastojali izbeći kontrole i plaćanje kazni.

Za sada se ne zna o kojim je iznosima i darovima reč, ali je osim para po pisanju medija u jednom slučaju mito bilo pečeno janje i 20 litara vina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja