Ćosović: Nisam zapalio Kuran, samo sam se zezao!

Saslušan zbog paljenja kurana

Ćosović: Nisam zapalio Kuran, samo sam se zezao!

Crna Hronika -
Nisam zapalio Kuran, prineo sam upaljač samo da bih bolje video knjigu jer je blic bio slab, tvrdio u policiji Predrag Ćosović

BEOGRAD - Promenio ploču!- Samo sam hteo da se zezam, nisam palio Kuran, niti sam pokazivao srednji prst! Pridržao sam knjigu rukama, a upaljač sam prineo kako bih pojačao svetlost, jer je blic telefona kojim me je fotografisao prijatelj bio slab!Ovim rečima, kako Kurir saznaje iz izvora bliskog istrazi, branio se na saslušanju u policiji Predrag Ćosović, koji se sumnjiči da je zapalio muslimansku svetu knjigu. Ćosović, pripadnik Zvezdine navijačke grupe Četnici sever, navodno je na saslušanju rekao da nije imao nameru da izaziva nacionalnu, rasnu i versku mržnju i netr jepeljivost.Sporne fotografije ovaj Beograđanin postavio je pre nekoliko dana na svom profilu na Fejsbuku. Dan pošto je sporni snimak objavljen, policija je Ćosoviću stavila lisice na ruke!- Tužilaštvo je podnelo zahtev za pokretanje istrage protiv Ćosovića i tražilo od istražnog sudije da mu odredi pritvor, jer je reč o težem obliku krivičnog dela izazivanje nacionalne, rasne, verske mržnje i netrpeljivosti - potvrdio je tužilac za visokotehnološki kriminal Branko Stamenković.On je objasnio da „teži oblik“ podrazumeva „izlaganje poruzi nacionalnih, etičkih ili verskih simbola, kao i oštećenje tuđe stvari i spomen-obeležja“.Osim spornih fotografija, Ćosović je na svom profilu na pogrdan način čestitao praznik svim vernicima koji slave Bajram.- Je.o vas Bajram, posle svega vi kao čestitate, ma mi Srbi smo sami sebi dovoljni. Srećan Bajram, Turci, ne dočekali sledeći - pisalo je u Ćosovićevoj poruci!

Paljenje Kurana smatrao je dobrom šalom
Paljenje Kurana smatrao je dobrom šalom

Pušten iz pritvoraPredrag Ćosović je juče saslušan kod dežurnog istražnog sudije koji ga je pustio da se u daljem toku postupka brani sa slobode. Na ovu odluku istražnog sudije tužilaštvo je najavilo žalbu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja