Najnovije vesti

Ćosović na slobodi posle saslušanja

Pravosuđe

Ćosović na slobodi posle saslušanja

Crna Hronika
Portparol Višeg suda u Beogradu Dušica Ristić rekla je da je posle saslušanja, istražni sudija izrazio neslaganje sa zahtevom Tužilaštva za visoko tehnološki kriminal za pokretanje istrage

BEOGRAD - Predrag Ćosović iz Beograda, koji je pre dva dana uhapšen, jer je na svom Fejsbuk profilu postavio fotografiju na kojoj se vidi kako pali muslimansku versku knjigu Kuran, pušten je, posle saslušanja kod istražnog sudije, na slobodu i protiv njega nije pokrenuta istraga.

Portparol Višeg suda u Beogradu Dušica Ristić rekla je da je posle saslušanja, istražni sudija izrazio neslaganje sa zahtevom Tužilaštva za visoko tehnološki kriminal za pokretanje istrage.

"Predmet je zbog toga dostavljen krivičnom vanpretresnom veću suda koje će odlučiti da li će se pokrenuti istraga protiv Ćosovića ili će odlučiti da nema mesta sprovođenju istrage", navela je Ristić.

Ona je dodala da je Ćosović pušten posle saslušanja, odnosno da mu nije određen pritvor.

Tužilaštvo za visoko tehnološki kriminal u sredu je sudu podnelo zahtev za sprovođenje istrage i određivanje pritvora Ćosoviću zbog težeg oblika krivičnog dela izazivanje nacionalne rasne verske mržnje i netrpeljivosti.

Taj oblik dela podrazumeva "izlaganje poruzi nacionalnih, etničkih ili verskih simbola kao i oštećenje tuđe stvari i spomen obeležja" i za to je zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora.

Ćosović je, prema tvrdnjama tužilaštva, u ponedeljak 29. oktobra na svom fajsbuk profilu postavo fotografiju na kojoj se vidi kako drži muslimansku versku knjigu "Kuran " i prinosi joj upaljač radi paljenja.

Uprava za javni red i mir beogradske policije identifikovala je Ćosovića i uhapsila ga u utorak, a u sredu  je posle saslušanja kod istražnog sudije pušten na slobodu.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...