TUGA: Nerazdvojni prijatelji zajedno otišli u smrt!

Selo Neštin okovano tugom

TUGA: Nerazdvojni prijatelji zajedno otišli u smrt!

Crna Hronika -
Struja je na licu mesta ubila dvojicu drugova, a četvoro mališana, od kojih najstariji ima samo osam godina, ostalo je bez očeva

NEŠTIN - Tuga do neba!Fruškogorsko selo Neštin juče je bilo zavijeno u crno! Stevan Kojić (40) i Saša Palinkaš (30), kolege u „Radun gradnji“ iz Bačke Palanke i nerazdvojni drugovi, poginuli su kad je njihova skela na gradilištu u Bačkoj Palanci dotakla žice pod visokim naponom. Struja je na licu mesta ubila dvojicu drugova, a četvoro mališana, od kojih najstariji ima samo osam godina, ostalo je bez očeva!- Joj, bože, zašto mi uze brata... Mog dragog batice više nema, zar je to moguće... Ne, neću da verujem u to, to nije istina. Bože, što nam ga uze... Niko od nas ne može da poveruje šta nam se dogodilo - kukala je juče Zora, sestra nastradalog Stevana Kojića.Zanemeli od tugeU kući Kojića u Karađorđevoj ulici tuga pregolema. Supruga Mima i majka Bosiljka ne mogu da progovore od bola. Stevan je ostavio dvoje male dece, Kostu (3) i Nikolu (4).- Steva je radio kao bravar zajedno sa Sašom. Ceo život su zajedno proveli i eto... Dan pre tragedije, napravili su skelu i žurili da završe posao kako bi se vratili u selo na sahranu komšije. Na kraju njih ispraćamo u grob - priča jedan od Stevinih rođaka, koga smo zatekli u dvorištu kuće.U domu Saše Palinkaša u Ulici Koče Popovića svi su zanemeli od tuge. Supruga Vinka, iznemogla od bola i plača, nema više snage ni da sedi. Rođaci su joj dali tablete za smirenje kako bi se bar malo odmorila. Pre nekoliko dana sahranila je majku, a sada i supruga.Gledao smrt sestrića- Ostadoše dva anđela Teodora (4) i Stefan (8) bez oca. Bio je Saša vredan, želeo je da nastavi očevim stopama i otvori limarsku radionicu. Celu porodicu je izdržavao od svoje plate... Steva i on su bili nerazdvojni, zajedno su radili, družili se i van posla, i na kraju zajedno otišli u smrt - kroz suze je rekla Sašina kuma.U istoj nesreći u kojoj su poginuli Stevan i Saša lakše povrede zadobio je Mićo Maksimović (53) iz Bačkog Obrovca, dok je nepovređen ostao Branko Cvijanović (48), ujak Saše Palinkaša.- Ničega se ne sećam, ne znam ni kako je došlo do tragedije... Ne znam kako ću se povratiti od svega ovoga - rekao je Maksimović.

Stevan kojić (40) i Saša Palinkaš (30) godinama su bili nerazdvojni drugari i kolege
Stevan kojić (40) i Saša Palinkaš (30) godinama su bili nerazdvojni drugari i kolege

Zla kob nad selomMeštani Neština, malog fruškogorskog sela sa svega 700 stanovnika, kažu da se zla kob nadnela nad njihovim mestom. Za samo sedam dana deset duša je ispraćeno na večni počinak!Inspektor: Kriv je ljudski faktorInspekcija rada utvrdila je da organizator posla nije poštovao mere zaštite na gradilištu, odnosno da na gradilištu nije bio obezbeđen neophodni sigurnosni razmak između delova pod naponom i radne skele.„Zbog ovog propusta protiv poslodavca i odgovornih osoba biće preduzete mere“, navodi se u saopštenju inspekcije rada.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track