Zoran Janjušević: Pare uzimali uz dozvolu Ceptera!

Saslušan

Zoran Janjušević: Pare uzimali uz dozvolu Ceptera!

Crna Hronika -
Nismo oštetili Filipa Ceptera za 800.000 evra jer je on znao da adaptaciju kuće u Tolstojevoj plaća „Kargo“ i nije imao ništa protiv toga, izjavio Janjušević kod istražnog sudije

BEOGRAD - Puklo prijateljstvo!Filip Cepter je znao da je adaptacija kuće u Tolstojevoj ulici plaćana iz kase firme „Kargo“ i nije imao ništa protiv! Međutim, kada smo se posvađali i razišli 2010. godine, on je podneo krivičnu prijavu protiv mene i Pavla Miljkovića!Ovo je juče, kako Kurir nezvanično saznaje, na saslušanju kod istražnog sudije izjavio Zoran Janjušević (52), bivši savetnik Zorana Đinđića i specijalni savetnik „Kargo logističkog centra brodogradilišta Beograd (KLC)“. Janjušević i Pavle Miljković (50), direktor KLC, uhapšeni su prekjuče zbog sumnje da su adaptaciju Janjuševićeve kuće plaćali parama firme „Kargo“. Njima se na teret stavlja da su zloupotrebili položaj i za 800.000 evra oštetili firmu čiji je vlasnik Milan Janković (62), poznatiji kao Filip Cepter.Janjušević je kod sudije objasnio da je između njega i Ceptera postojao dogovor.- „Kargo“ je bio u minusu 170 miliona dinara i dogovor između mene i Ceptera bio je da stavim firmu na noge, a da zauzvrat dobijem 10 posto vlasništva nad firmom i bonus od 10.000 evra mesečno. Kad sam oporavio firmu, dogovorio sam se sa Cepterom da ne uzimam učešće u vlasništvu nad preduzećem, ali da mi preko računa preduzeća bude plaćana adaptaciju kuće na Dedinju. Cepter je čak rekao Miljkoviću: „Ono što ti kaže Janjušević to je kao da sam ti ja rekao.“ Osim toga, Cepter je tražio da se rade tromesečni izveštaji, tako da nije moguće da nije znao gde je otišlo skoro milion evra - rekao je, kako saznaje Kurir, Janjušević na saslušanju.Janjuševićevo saslušanje trajalo je nekoliko sati, posle čega je njemu i Pavlu Miljkoviću određen pritvor kako ne bi uticali na svedoke.

Filip Cepter
Filip Cepter

Svedočiće i Filip CepterRadeći po krivičnoj prijavi Filipa Ceptera, policija je prikupila mnogobrojne fakture.- Na tim fakturama je Miljkovićev potpis, a prema navodima krivične prijave, upravo je Janjušević podstrekavao Miljkovića da odobrava plaćanja s računa firme - kaže sagovornik Kurira i dodaje da će jedan od svedoka biti i Filip Cepter kako bi se utvrdilo da li je znao za plaćanja ili ne.Kolateralna štetaAdvokat Momčilo Minić, branilac osumnjičenog Miljkovića, rekao je da je njegov klijent izneo gotovo istu odbranu kao Zoran Janjušević.- Pavle Miljković je u ovom slučaju bio između dve vatre i ispao je kolateralna šteta - dodao je Minić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track