Košarkaš Frend ćutao kod sudije

Saslušanje

Košarkaš Frend ćutao kod sudije

Crna Hronika -
Košarkaš se branio ćutanjem, a na saslušanju rekao lične podatke

BEOGRAD - Osumnjičeni košarkaš s Jamajke Kimani Frend (35) danas je priveden istražnom sudiji Višeg suda, koji mu je odredio pritvor do mesec dana i pokrenuo istragu jer je u subotu ujutru svojim vozilom usmrtio Nevenu Dragutinović (29).

- Košarkaš se branio ćutanjem, a istražni sudija mu je odredio pritvor do 30 dana. On je na saslušanju rekao lične podatke, a na pitanje koliko mesečno zarađuje, odgovorio je: "Između 20.000 i 60.000 dolara" - kaže izvor Kurira iz Palate pravde.

U sud su došle Frendova nevenčana supruga i njena majka, koje su pokušale da mu daju lične stvari, ali su ih zaposleni uputili na Centralni zatvor.

- Neven Živančević, dečko nastradale Nevene, takođe se pojavio u zgradi suda. On se raspitivao o tome kad će Frend biti saslušan pred istražnim sudijom - kaže naš sagovornik.

U subotu ujutru Frend je išao Francuskom ka Trgu republike u trenutku kada je Nevena htela da pređe ulicu na pešačkom prelazu. Na kolovozu nisu ostali tragovi kočenja, a od siline udara Nevena je izdahnula na licu mesta!- Kimani Frend je policajcima rekao da je prošao kroz semafor koji je sve vreme treptao žuto. On tvrdi da se u tom momentu ispred njega našao taksista koji je stajao u njegovoj traci. Frend je, navodno, zaobišao taksistu i tada je udario Nevenu, koja je prelazila ulicu.

Od siline udarca devojka je odletela nekoliko metara dalje i uradila glavom o trotoar, a posledice udarca bile su fatalne.

Frend je, kako su preneli mediji, u trenutku sudara bio pod uticajem alkohola, sa 0,98 promila alkohola u krvi, i odmah je uhapšen.

Jamajčanin je proteklih mesec dana igrao za "Metalac", a u petak se rastao sa Valjevcima i u Beogradu čekao let za Španiju kako bi se priključio Valjdolidu.

http://www.youtube.com/watch?v=-AACuxr0xOg

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja