Najnovije vesti

Trojka ojadila Razvoj za 1,4 miliona evra

Još tri hapšenja u aferi „Borovica“

Trojka ojadila Razvoj za 1,4 miliona evra

Crna Hronika
Trojica privedenih osumnjičeni su da su naplatili poslove koje nisu obavili

BEOGRAD - Istraga!

Dragan J. (57), direktor preduzeća „Borovica transport“, Jovan M. (35), direktor JP „Razvoj“ iz Žitišta, i Miodrag D. (58) iz Beograda uhapšeni su zbog sumnje da su zloupotrebom položaja oštetili budžet Srbije za oko 1,4 miliona evra!

Krivičnom prijavom biće obuhvaćeni i Dušan Borovica (56), vlasnik „Vojvodina puta“ iz Zrenjanina i „Borovica transporta“, kao i Zdravko I. (37), direktor „Vojvodinaputa“, koji su već ranije privedeni.

- Jovan M. i Zdravko I. u aprilu su sklopili dva ugovora, na osnovu kojih je „Vojvodinaput“ za firmu „Razvoj“ trebalo  da popravi puteve u Žitištu. Vrednost radova bila je oko 354,6 miliona dinara, a novac je obezbeđen iz Fonda za  kapitalna ulaganja Vojvodine. „Vojvodinaput“ je potom ugovoreni posao preneo na podizvođača „Borovicu transport“ - kaže izvor Kurira iz istrage.

„Vojvodinaput“ je, kako je utvrđeno, od Fonda naplatio 230,2 miliona dinara, a fakturisani su i radovi koji nisu  obavljeni, u vrednosti od 161 milion dinara.

- Sumnja se da je Miodrag D. neovlašćeno overavao privremene situacije pečatom svog brata blizanca, inače zvaničnog  nadzornog organa. „Vojvodinaput“ je 121,4 miliona dinara uplatio firmi „Borovica transport“ za poslove koje to preduzeće nije izvršilo, čime su preduzeće „Razvoj“ i Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine oštećeni za oko 1,4 miliona evra - kaže izvor Kurira.

Uhapšen zbog parkinga

Dušan Borovica uhapšen je 11. oktobra zbog malverzacija u vezi sa asfaltiranjem parkinga kod bazena u Srpskoj Crnji! Čovek koji je održavao više od 700 kilometara magistralnih i regionalnih puteva na severoistoku Vojvodine završio je iza rešetaka zbog lažiranja faktura za nabavku materijala za ovaj mali posao, kojim je opštinu oštetio za 3,1 milion dinara.

Dušan Borovica
Dušan Borovica

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...