Pokreće se nova istragu o pogibiji Borisa Trajkovskog

BiH

Pokreće se nova istragu o pogibiji Borisa Trajkovskog

Crna Hronika -
Šef komisije za istragu vazduhoplovnih nesreća BiH Omer Kulić potvrdio je za makedonske medije da će biti pokrenuta nova istraga pošto je makedonska komisija dostavila nove dokaze

SKOPLJE - Vlasti Bosne i Hercegovine odlučile su da pokrenu novu istragu o avionskoj nesreći u blizini Mostara 2004. godine, u kojoj je poginuo predsednik Makedonije Boris Trajkovski i osam članova makedonske delegacije i posade, javili su makedonski mediji.

Šef komisije za istragu vazduhoplovnih nesreća BiH Omer Kulić potvrdio je za makedonske medije da će biti pokrenuta nova istraga pošto je makedonska komisija dostavila nove dokaze o tom slučaju.

On je rekao da se dokumenti sa tom odlukom sada nalaze kod ministra za saobraćaj Damira Hadzića.

"Da, donesena je odluka da se otvori nova istraga. Tako je odlučeno jer makedonska ekipa koja je radila izveštaj dostavila nove dokaze o tom slučaju. Potpisivanje dokumenta je u toku", izjavio je Kulić.

Makedonska komisija je četiri godine radila na ekspertskom izveštaju o padu vladinog aviona King er, u kome su navedena nova svedočenja, analize i izjave na dan tragedije, kao i postupci kontrole letenja i francuskih vojnika Sfora kod Mostara.

Prvi izveštaj je potpisao šef komisije za istragu nesreće Salko Begić koji je utvrdio da ja avionska nesreća rezultat pilotske greške.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track